Dünyanın açılmasını beklediği kutu sonunda açıldı. NASA ekibi ilk gördüğü karşısında dondu kaldı. Dünyayı kurtaracaktı

Araştırmacılar yıllardır bu kutunun gelmesini bekliyordu. Sonunda uzay macerasını tamamlayıp dünyaya iniş yaptı. NASA'da çalışan bilim insanları görmeyi hiç beklemedikleri bir manzara ile karşılaştığında ise çok şaşırdılar. Dünyanın kökeni böyle anlaşılacak.

Numune iade kabı kapağının başarılı bir şekilde çıkarılmasının ardından NASA küratörlük ekibi üyeleri ve Lockheed Martin kurtarma uzmanları.

Asteroit Bennu'dan gelen kaya ve tozun bulunduğu numune kutusunu açmaya çalışan bilim insanları bir sorunla karşılaştı: çok fazla madde var. NASA bir blog yazısında, TAGSAM (Dokun ve Git Numune Toplama Mekanizması) kafasını sökme işleminin, geçen hafta teneke kutu kapağı çıkarıldığında bulunan malzemenin bolluğu nedeniyle beklenenden daha uzun sürdüğünü yazdı. Ama bu kötü bir sorun değil.

DÜNYA'NIN KÖKENİNİ ARAŞTIRIYORLAR

Bennu, her altı yılda bir Dünya'ya yakın geçiş yapan, Dünya'ya yakın küçük bir asteroittir. Bilim adamları, Bennu'nun yaklaşık 700 milyon ila 2 milyar yıl önce çok daha büyük, karbon açısından zengin bir asteroitten kopmuş olabileceğine ve o zamandan beri Dünya'ya çok daha yaklaşmış olabileceğine inanıyor. Asteroit örneğini analiz etmek, bilim adamlarının Dünya'nın köken hikayesini ve yaşamın yapı taşlarının asteroitler yoluyla gezegenimize nasıl taşınmış olabileceğini bir araya getirmelerine yardımcı olabilir.

Bazı kaya ve toz görüntülerinin yanı sıra numuneden elde edilen ilk bulgular, 11 Ekim'de saat 11:00 ET'de canlı yayın sırasında ortaya çıkacak.

Sonraki Haber