Dünyanın en çirkin canlılardan biri olarak kabul ediliyordu. Yeni araştırma, onu çirkin yapan uzvunun en önemli özelliği olduğunu ortaya çıkardı

Dünyanın en çirkin canlılardan biri olarak kabul edilen maymun türü hakkında yapılan yeni bir araştırma ilgi çeken bir gerçeği ortaya koydu. Bilim insanları, insanlara göre onu çirkin yapan uzvunun aslında kendi aralarında çok önemli bir özellik olduğunu söyledi. Dişilerini etkilemek için o uzuvları çok önemli.

Dünyanın en çirkin canlılardan biri olarak kabul edilen maymun türü hakkında yapılan yeni bir araştırma ilgi çeken bir gerçeği ortaya koydu. Bilim insanları, insanlara göre onu çirkin yapan uzvunun aslında kendi aralarında çok önemli bir özellik olduğunu söyledi. Boyutun önemli olmadığını söylüyorlar ama hortumlu maymunlar için daha büyük olan daha iyidir. Uzun sarkık burunlarıyla bilinen hortumlu maymunlar, acımasızca dünyanın en çirkin hayvanlarından biri olarak tanımlanıyor. Ancak türün dişilerinin herhangi bir şikayeti yoktur ve burun ne kadar büyük olursa, erkeğin dişilerle olan ilişkisi de o kadar başarılı olur.