Dünyanın en muhteşem canlısı... Göklerin hakimi bir fırtınaya yakalandı, beyaz karlara gömüldü. Ama dirilişi de muhteşem oldu

Göklerin hakimi olarak bilinen bir kartalın, kar fırtınasının ardından yattığı yerden yeniden kalktığı görüntüler sosyal medyada çok sayıda izlenme aldı.

This browser does not support the video element.

Kartallar göklerin hakimi olarak biliniyor. Bu muhteşem hayvanlar, özellikleri sayesinde de herkes tarafından hayranlıklar izleniyor. 

Kartallar genel olarak diğer uçan yırtıcılardan daha iri ve daha güçlüdürler ve kafa yapıları daha büyüktür. Diğer yırtıcı kuşlar gibi eğri gagaları, kaslı bacakları ve güçlü pençeleri vardır. Eğri gaga yapısı avlarının etlerini söküp almaya yardımcı olurken, kaslı bacakları ve kilitlenebilen pençeleri sayesinde kendilerinden daha ağır avları bile uçarak taşıyabilirler. Kartalların görme yetenekleri çok gelişmiştir. 

KAR FIRTINASININ ARDINDAN SİLKİNEREK YERİNDEN KALKTI 

Uçtuğu sırada kar fırtınasına yakalanması nedeniyle yere iniş yapmak zorunda kalan kartal, kar fırtınasının dinmesinin ardından üzerindeki karları silkerek yeniden ait olduğu göklere döndü. Bu müthiş anlar, izleyen herkesi hayran bıraktı. 

Sonraki Haber