Eğitime kar engeli! 11 Şubat Salı günü hangi ilde okullar tatil edildi
Yurt genelinde kar yağışının etki göstermesi ile birlikte birçok şehirde okullar tatil edildi. Peki 11 Şubat Salı yarın hangi okullar tatil, hangi şehirlerde eğitime ara verildi? işte detaylar...
Yurt genelinde kar yağışının etki göstermesi ile birlikte birçok şehirde okullar tatil edildi. Peki 11 Şubat Salı yarın hangi okullar tatil, hangi şehirlerde eğitime ara verildi?
Ordu Valiliği, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Akkuş ilçesinde kısmi olarak eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, oluşabilecek muhtemel don riski ve buzlanma nedeniyle Akkuş ilçesindeki Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu ile Kargı Ferhat Akbulat İlk ve Ortaokulu hariç diğer tüm resmi ve özel eğitim-öğretim kurumlarında 11 Şubat Salı günü 1 gün süreyle eğitim-öğretime ara verildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca Akkuş ilçesinde engelli ve hamile kamu görevlilerinin de aynı gün idari izinli sayılacakları belirtildi.
ADANA
Adana'nın Aladağ ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime bir gün ara verildi. Aladağ Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "İlçemiz genelinde, kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam etmesi ve kara yollarında oluşan buzlanmaya bağlı olarak ulaşımda yaşanabilecek sorunlar sebebiyle okullarımızda 11 Şubat 2025 Salı günü bir gün süre eğitime ara verilmesine karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarından hamile, engelli memurlarının bir gün süre ile idari izinli sayılacakları bildirildi.
SAMSUN
Samsun'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü, olumsuz hava şartları nedeniyle 11 Şubat Salı günü 19 Mayıs, Alaçam, Asarcık, Çarşamba, Ladik ve Salıpazarı ilçelerinde bazı okullarda eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiğini açıkladı. 19 Mayıs ilçesinde Kösedik Kuşkayası İlk ve Ortaokulunda eğitime 1 gün süreyle ara verildiği; Kösedik, Aydınpınar, Yeşilyurt, Cerekli, Fındıklı, Elmaçukuru, Yeşiltepe, Kuşkayası Kalık, Düzköy, Düzköy Değirmengüney ve Çiftlik mahallelerinden taşıma kapsamındaki temel eğitim, ortaöğretim, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi ile İmam Hatip Ortaokulu'na gelen öğrenciler ve özel eğitim öğrencilerinin ise 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.
ÇORUM
Çorum'da Ortaköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yarın taşımalı eğitime ara verildiği bildirildi. Açıklamada, taşımalı eğitim gören öğrencilerin 12 Şubat Çarşamba'dan itibaren eğitim öğretime devam edeceği belirtildi.
.