Ekrem İmamoğlu kentsel dönüşüm sunumunu neden iptal etti? Sebep Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklamaları mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Sözcüsü Avukat Murat Türkyılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun deprem ile ilgili bir sunum yapacağını ancak daha sonra bunu iptal ettiğini duyurdu. Türkyılmaz iptal edilen sunumun "anma"ya dönüştürüldüğünü ifade etti. İBB'nin danışmanlığını yapan Prof. Dr. Naci Görür'ün "Kentsel dönüşüm için hiçbir şey yapmıyorlar sadece etkinlik yapıyorlar” açıklamasının iptalin gerekçesi olup olmadığı merak ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Sözcüsü Avukat Murat Türkyılmaz,  "X" hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 6 Şubat 2025 tarihinde saat 11.00'de bir deprem sunumu yapacağının duyurulduğunu daha sonra bu sunumun iptal edilerek içeriğin "anma"ya dönüştürüldüğünü açıkladı. 

Türkyılmaz, konuyla ilgili sosyal medya hesabından, "İBB Başkanı yarın DEPREM ile ilgili bir sunum yapacaktı, iptal etti. İçerik “anma”ya dönüştürüldü. Şöyle bir önerimiz var: önümüzdeki hafta yapılacak olan İBB Meclis toplantılarının bir gününü sadece “DEPREM” e ayıralım, gelin ve konuşalım." ifadelerini kullandı. 

"SADECE ETKİNLİK YAPIYORLAR"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 6 Şubat'ın yıldönümünde yapacağı "İstanbul ve Yerel Yönetimler Ekseninde Afetlere Yönelik Hazırlıklar" sunumunun iptal sebebinin İBB Danışmanı Prof. Dr. Naci Görür'ün bir televizyon programında "Kentsel dönüşüm için hiçbir şey yapmıyorlar sadece etkinlik yapıyorlar” ifadelerini kullanması olduğu iddialar arasında yer alıyor. 

Sonraki Haber