Elazığ'da 5 yıldan bu yana kış uykusuna yatmayan hayvanla ilgili inanılmaz haber. Sahipleri yuvalarına gidince gördükleriyle havaya uçtu
Hava sıcaklıklarının erkenden düşmesiyle birlikte Elazığ'da kış mevsimi etkisini gösterdi. 5 yıldan bu yana kış uykusuna yatmayan hayvanla ilgili inanılmaz haber geldi. Sahipleri yuvalarına gidince gördükleriyle havaya uçtu, yıllardır bunu bekliyorlardı.
Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da küresel ısınmanın sonucu olarak ortalama 5 yıldır sıcaklıklar kış ayında mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor, kar yağışı ise ocak ayının sonunu buluyordu. Gereken şartların oluşmadığı için kış uykusuna yeteri kadar yatamayan arılarda stres, verimsizlik ve ölümlerle karşı karşıya kalınıyordu.