Ellerinde kazma ile çorak arazide gezerken yaptıkları keşfin ardından 3 küçük çocuk bir süre konuşamadı. Bölgede acil çalışma başlatıldı

Fosil bakımından zengin olduğu bilinen çorak arazide, ellerinde kazma ile gezen 3 küçük çocuk, yaptıkları keşfin ardından bir süre konuşamadı. Yerden çıkan, milyonlarca yıl önce dünyadan yok olmuş bi canlıya aitti. Doğa ve Bilim Müzesi'ne haber veren çocukların ailesi, bölgede acil bir çalışma başlatılmasını sağladı. Araştırmacılar, tamamını bulmak için toprağı kazmaya başladılar.

İki genç erkek kardeş ve kuzenleri, Kuzey Dakota'nın fosil bakımından zengin olduğu bilinen çorak arazisinde, ellerinde kazma ile yaptıkları keşfin ardından bir süre konuşamadı. Buldukları fosil, milyonlarca yıl önce dünyada yaşamış ve yok olmuş bir canlıya aitti. Yerden çıkan bir T. rex kemiğiydi. Denver Doğa ve Bilim Müzesi'ndeki işçiler, Genç Rex'i Keşfetmek adlı özel bir sergide fosili kaya kalıbından çıkarmaya hazırlanırken, üçlü keşiflerini Pazartesi günü Zoom'da düzenlenen bir haber konferansında kamuoyuna duyurdu. Serginin 21 Haziran'daki açılışı, Temmuz 2022 bulgusunu konu alan "T.REX" filminin ilk gösterimiyle aynı zamana denk gelecek.