Ersan Şen, Özgür Özel'e ilk kez tv100'de yanıt verdi: İçinde biriktirmiş beni dava üzerinden vurmaya çalışıyor

CHP lideri Özgür Özel'in "yazıklar olsun" sözlerine Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen ilk kez tv100'de yanıt verdi. Şen, Özel'in içinde biriktirdiği kızgınlığı dava üzerinden kendisine yönlendirmeye çalıştığını belirterek "Özel kanaatimce içimde biriktirmiş. 'Beni, partimizi niye eleştiriyorsun?' diyerek dava üzerinden deyim yerindeyse bana vurmaya çalışmış." dedi. Şeni ayrıca avukatların dava dosyaları üzerinden günah keçisi ilan edilemeyeceğini ve Özel'in dava dosyasını bilmediğini savundu.

This browser does not support the video element.

tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, eski AK Parti milletvekili Ali Turan, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, hukukçu Metehan Özkan, Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in partisinin grup toplantısında Şen ile ilgili sözleri programda masaya yatırıldı. 

Özgür Özel'in 'yazıklar olsun' sözlerine Ersan Şen şu sözlerle yanıt verdi:

"ÖZEL İÇİNDE BİRİKTİRMİŞ BENİ DAVA ÜZERİNDEN VURMAYA ÇALIŞIYOR"
Özgür Özel'in benimle ilgili eleştiri elbette dosyayla ilgili bulunmayan bir husus. Özgür Özel kanaatimce içimde biriktirmiş biriktirmiş. "Beni, partimizi niye eleştiriyorsun?" diyerek dava üzerinden deyim yerindeyse bana vurmaya çalışmış.

"AVUKATLAR TAKİP ETTİKLERİ DAVA DOSYALARI ÜZERİNDEN GÜNAH KEÇİSİ İLAN EDİLMEZLER"
Ben avukatım, hakim değilim, karar vermem. Stüdyoda olanları da dışarı da olanları da savunurum. İnsanların savunmaya hakları vardır. Avukatlar takip ettikleri dava dosyaları üzerinden günah keçisi ilan edilmezler.

"SAYIN ÖZEL DAVA DOSYAYISINI BİLMİYOR, DAVA İÇERİĞİNDEN HABERSİZ"
Özel beni deprem mağdurları üzerinden vurmaya çalışıyor. Dosyayı bilmiyor. Yargısız infaz yapmış. Konu esasınca davada değil. Özel içindeki öfkesini bana karşı dile getirmiş. Dava dosyasını dikkate alsa da esas cümleleri şahsıma yönelik. Benim eleştirim Atatürk'ün partisine genel başkan seçilen birinin ilk önce kime selam vereceğini bilmesi üzerinden başladı. İlk selam verilmesi gereken şehitlerimiz olduğunu düşünenlerdenim. 

"AVUKAT OLARAK MESLEĞİMİN GEREKLERİNİ YAPIYORUM"
Kırmızı bültenin hangi hallerde çıkarılacağını bilirsin, güvence belgesini bilirsin. Bunları bilmiyorsan, mesleğin eczacılık ise dosyayı takip etmediysen bir avukatı icra ettiği meslek ve dava üzerinden eleştirmek ve linç kültürüne hizmet etmek, bunun içine de bana karşı içinde biriktirdiği kızgınlığınızı da eklerseniz ben de derim ki 'siz dava dosyasını bilmiyorsunuz' derim. Avukat olarak mesleğimin gereklerini yapıyorum. 

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?
CHP lideri Özgür Özel, Şen'e "Firariler için kırmızı bülten istendiğinde meşhur bir avukat, televizyonlarda bolca bulunan, hiçbirimizi beğenmeyen herkeslere laf söyleyen bir avukat orada... Mağdurların değil Ezgi Apartmanı’ndaki sorumluların avukatı… Yurt dışına kaçtı demişler mağdurların avukatı kırmızı bülten istemiş. Dönüyor azarlıyor avukatı, anneleri evlatları azarlıyor. 'Bir kırmızı bültenin ülkeye maliyeti kaç para biliyor musunuz?' diyor. Bu sözü söyleyen adam herkesten çok adalet biliyor, hiçbirimizi beğenmiyor, kimseleri beğenmiyor. Sana da yazıklar olsun kardeşim sana da yazıklar olsun." demişti.

Sonraki Haber