Fenerbahçe’den ayrılması olay olmuştu! Max Kruse, aldığı maaşı ilk kez açıkladı

Fenerbahçe’den olaylı bir şekilde ayrılan Max Kruse sarı-lacivertli takımdaki dönemi hakkında konuşurken aldığı maaşı ilk kez açıkladı.

Fenerbahçe’nin 2019-2020 sezonunda kadrosuna kattığı Alman futbolcu Max Kruse, daha sonra olaylı bir şekilde sözleşmesini tek taraflı feshederek takımdan ayrılmıştı.

Daha sonra Alman ekibi Union Berlin'e imza atan Kruse, 2022'nin ara transfer döneminde 5 milyon euro bonservis bedeliyle Wolfsburg'a transfer olmuştu.

“FENERBAHÇE’DEN AYLIK 290 BİN EURO ALIYORDUM”

Kariyeri hakkında konuşan Kruse, Fenerbahçe’de aldığı maaş hakkında bilgi vererek şu ifadeleri kullandı:

"Union Berlin ile sadece 6 aylık sözleşmem kalmıştı. Wolfsburg'un Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı dönemde bile alamadığım bir sözleşme aldım. Ayda 300 bin artı 1.5 milyon euro imza parası aldım. Fenerbahçe'de de net ile brüt aynıydı, ayda net 290.000 alıyordum. İyiydi, eğlenceliydi.”

Kruse, Wolfsburg'a transfer olduktan sonra teknik direktör Niko Kovac ile yaşadığı tartışmanın ardından 10 ay sonra sözleşmesi feshedilmişti. Kruse, bu konuda ise, "Niko Kovac'ın göreve geldiği gün (Temmuz 2022) menajerime kulüple temasa geçmesini ve bir çözüm bulmamız istediğimizi söylemiştim" dedi.

MAX KRUSE’NİN KARİYERİ

Kariyeri boyunca Fenerbahçe dışından Almanya'dan çıkmayan Max Kruse, oynadığı 558 maçta 162 gol attı, 134 asist yaptı. St. Pauli II, Paderborn, Fenerbahçe, Freiburg, W. Bremen U19, Union Berlin, Wolfsburg, W. Bremen II, Gladbach, W. Bremen ve St. Pauli formaları giyen Kruse, Fenerbahçe formasıyla çıktığı 23 maçta 7 gol attı, 8 asist yaptı.

MAX KRUSE'NİN FENERBAHÇE'DEN AYRILMA SÜRECİ

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle lige verilen pandemi arasında Fenerbahçeli futbolcu Max Kruse sözleşmesini tek taraflı olarak fesih ederek ülkesi Almanya'ya gitmişti. Sarı-lacivertli yönetimin sunduğu teklifleri kabul etmeyen Kruse, ihtarname çekerek 3 aylık alacaklarının ödenmesini talep ederek konuyu FIFA'ya taşıdı.

Alman futbolcu, 7.5 milyon euroluk dava açtıktan sonra Union Berlin'e transfer oldu. Karşı atağa geçen Fenerbahçe Kulübü ise yaşanan süreçteki zararlarının giderilmesi için Kruse'ye 18 milyon euroluk dava açtı. Gelinen noktada Kruse'nin avukatları ile Fenerbahçe Kulübü bir araya geldi ve tazminat konusunda anlaşmaya vardı. İki taraf da sürecin daha fazla uzamaması ve zarara uğramamak adına orta yol bularak anlaşmaya vardılar.

Sonraki Haber