Ferdi Kadıoğlu’ndan Fenerbahçe ve transfer açıklaması!

İngiltere Premier Lig ekibi Brighton’da forma giyen milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu, Fenerbahçe’den İngiliz ekibine transfer olması hakkında konuştu.

Fenerbahçe’de 6 sezon forma giydikten sonra İngiltere Premier Lig ekibi Brighton’a 30 milyon euro bonservis, 5 milyon euro bonus ve sonraki satıştan yüzde 10 pay karşılığında transfer olan Ferdi Kadıoğlu, The Athletic’e konuştu.

"BAŞARDIKLARIMDAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM"

Ferdi, "Fenerbahçe'de ilk sezonda sadece bir maçta oynadım. Bu doğru bir şey diye düşünüyorsunuz. Cocu ile Felemenkçe konuşuyordum, bu yüzden iletişim kolaydı ama iki ya da üç ay sonra Cocu ayrıldı. Hollanda'nın küçük bir şehrinden İstanbul'a gelmek büyük bir adımdı ve kolay değildi. Yeni bir takım, yeni oyun tarzı, her şey yeniydi. Bu yüzden uyum sağlamak adına zamana ihtiyacım vardı. Başardıklarımdan dolayı çok mutluyum. Niteliklerime ve yeteneklerime inanmaya devam ettim ve sonunda her şey yolunda gitti. " diye konuştu.

"JOSE MOURINHO HER ŞEYİ KAZANMAK İSTİYOR"

Ferdi Kadıoğlu, Jose Mourinho için ise, "O gerçekten her şeyi kazanmak istiyor, en önemli şey bu ve bunu yapmak için bazı numaraları var. Ondan öğrendiğim en büyük ders oyun yönetimi. Fabian (Fabian Hürzeler Brighton Teknik Direktörü) da bundan bahsetti. Eğer 1-0 öndeyseniz ya da sıkışık bir maçsa, bazı durumlarda akıllı davranmak gibi" ifadelerini kullandı.

"FENERBAHÇE'Yİ GERÇEKTEN SEVİYORUM"

Fenerbahçe’yi sevdiğini anlatan Ferdi, “6 yıl boyunca Fenerbahçe'deydim. Taraftarlar beni seviyor ve ben de Fenerbahçe'yi gerçekten seviyorum. O taraftarların önünde oynamak inanılmazdı, özellikle de büyük maçlarda. Çok gürültülüydü. Maç sırasında takım arkadaşlarınızın ne dediğini anlamak zor oluyordu. Futbolla uyuyup futbolla uyanıyorlar” dedi.

"BÜYÜK BİR LİGE ADIM ATMANIN ZAMANI GELMİŞTİ"

Brighton’a transfer olma süreci hakkında konuşan Ferdi, "Türkiye ile Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan sonra daha büyük bir lige adım atmanın, kendimi geliştirmenin zamanı gelmişti. Brighton'ın planı gerçekten ilginçti. Oyuncuların burada gelişebileceğini gösterdiler ve bazı oyuncuları daha büyük takımlara sattılar. Yani plan harikaydı. Teknik direktör açıklamalarında çok netti. Burada olduğum için çok mutluyum. Burada harika oyuncular var. Teknik direktöre kendimi göstermek zorundayım. Takıma ve lige uyum sağlamak için biraz zamana ihtiyacım var" ifadelerini kullandı.

"MAÇ SIRASINDAKİ YOĞUNLUK ÇOK FAZLA"

Ferdi, "Türkiye'de üç günde bir maç oynamaya alışmıştım çünkü Avrupa'da da oynuyorduk. Ama burada maç sırasındaki yoğunluk çok daha fazla, bu yüzden en büyük fark bu olacak" şeklinde konuştu.

Sonraki Haber