Forvetsiz bir Milli Takım düşünülemez!

Sevgili okurlar, A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4.Grup 3.maçında Karadağ’ı Samsun’da ağırladı. Teknik direktör Montella maça alışılmış şekilde 4-6-0 formatıyla forvetsiz başladı ve ileri uçta Barış Alper Yılmaz’a şans verdi. Nitekim bir pozisyona girse de Barış bu bölgenin oyuncusu olmadığı için sırıttı ve Montella ikinci yarıda Bertuğ Yıldırım’a şans verdi. Artık Barış’ı forvette oynatıp ona zarar vermememiz gerekiyor.

FORVETLİ OYUN ŞART

Atılan gole baktığımızda Bertuğ Yıldırım’ın stoperi sırtına alması sonrası Kenan boş bir alan buldu ve şutu çektikten sonra direkten dönen topu İrfan Can Kahveci ağlarla buluşturdu ve maçı 1-0 kazandık.

Elimizde fiziksel olarak güçlü bir santrafor varken kanat futbolcusunun forvette oynaması tercihsel bir hatadır. Montella’nın artık maçlara forvetle çıkması şart.

ARDA GÜLER’İN ÜZERİNDE BASKI VAR

Bireysel performanslara değinecek olursak Arda Güler, bireysel yetenekleriyle büyüledi. Onun sahada olması oyunu üçüncü bölgeye yıktığımız zaman çok önemli. Bir pasıyla defansın dengesini bozabilir. Ancak Arda, Real Madrid’de ilk 11’de oynamadığı için hissettiği baskıyı Milli Takım’da bize gösterdi. Özellikle pas vermesi gereken bazı yerlerde yanlış tercihler yaptı. Skor bulmak istiyor ama bu durum bazen takıma zarar verebilir.

Orkun Kökçü ve Hakan Çalhanoğlu maçın iyi performans gösteren isimlerindendi.  Orkun dripling özelliğiyle takımın hızlı hücuma çıkmasına iyi bir katkı verdi.

Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün beklediğimiz performansından uzak bir görüntü sergiledi, kapanan Karadağ defansına karşı istenen atakları üretemeseler de iyi mücadele ettiler.