Galatasaray – Fenerbahçe derbisi sonrası emniyet harekete geçti! Gözaltılar var!

Galatasaray, Fenerbahçe derbisi öncesi ve sonrasında yaşananlar hakkında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü inceleme başlattı. Bu kapsamda 35 kişi hakkında işlem başlatılırken sahaya sahaya torpil ve patlayıcı madde ile meşale atan 4 Fenerbahçe taraftarı gözaltına alındı.

Trendyol Süper Lig’in 37.haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynana derbi müsabakasını sarı-lacivertli takım, Çağlar Söyüncü’nün 71.dakikada attığı golle 1-0 kazandı. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan olaylar hakkında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü inceleme başlattı.

SAHAYA MADDE ATAN 4 TARAFTARA GÖZALTI

Bu kapsamda derbide sahaya torpil ve patlayıcı madde ile meşale atan 4 Fenerbahçe taraftarı gözaltına alınırken, 4 sarı-lacivertli taraftar hakkında ise otobüslerin camlarını kırmak ve taşkınlık yapmak suçlarından adli işlem yapıldı.

Üzerlerinden yasaklı madde çıkan ev sahibi takım taraftarlarından 16'sı hakkında ise "6222 sayılı Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun" kapsamında, 11’i hakkında ise küfürlü tezahürat nedeniyle işlem yapıldığı aktarıldı.

35 KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA

Derbi maçındaki olaylar nedeniyle gözaltına alınan ve işlem gören toplam 35 kişi hakkında başlatılan soruşturma devam ederken, polisin çıkan olaylara adı karışan taraftarlar ile ilgili güvenlik kamera görüntülerini inceleme çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

Sonraki Haber