Görüntüsü çok ilginç ama bu canlının görüntüsünün altında ürkütücü bir gücü var... Üstelik zehrini tek bir yolla katbekat artırıyor

İlginç bir görüntüye sahip olan tüylü tırtıllar hakkında yapılan son araştırma şaşırttı. Olası yırtıcılara veya onlara dokunan bahtsız insanlara güçlü toksinler enjekte edebilen zehirli dikenlerden oluşan bir cephaneliği gizleyen bu tırtılların zehri gizemini korumaya devam ediyor. Bilim insanları, toksinlerini milyon yıllık bakterilerden aldıklarını düşünüyorlar. Bununla birlikte bu zehrin, ilaç endüstrisi için inanılmaz önemli bir potansiyel olduğunun da üzerinde duruyorlar.

Analizler, yatay gen transferi olarak bilinen bir sürecin, toksinlerin evrimsel geçmişlerinde bir süre bakterilerden böceklere sıçramasına izin vermiş olabileceğine dair işaretler ortaya çıkardı. Tırtılın zehiri büyük ölçüde gizemini korusa da, araştırmacılar moleküler sırlarının bizim için şaşırtıcı derecede faydalı olabileceğini söylüyor. Bu zehri kullanan tırtıllar, flanel güvelerinin larvalarıdır; Kuzey ve Güney Amerika'ya özgü yumuşak, tüylü bir cins. Bazen "kedi tırtılları" olarak adlandırılırlar, çünkü onların bereketli tüy benzeri kılları onları tırtıl büyüklüğündeki kediler gibi gösterebilir.