Günde 24 yumurta yedi. 1 ayın sonunda olanlara inanamadı, herkes yanlış biliyormuş

Harvard Üniversitesi'nde doktora öğrencisi olan Nick Norwitz, yumurta üzerine yaptığı 1 aylık araştırma için her gün 24 yumurta yedi ve sonucu gözlemledi. 1 ayın sonunda elde ettiği veriler oldukça şaşırtıcıydı. Herkesin doğru olarak bildiğinin yanlış olduğunu ortaya koydu.

Harvard Üniversitesi'nde doktora öğrencisi olan Nick Norwitz, yumurta üzerine yaptığı 1 aylık araştırma için her gün 24 yumurta yedi ve sonucu gözlemledi. Yumurta tüketiminin kolesterol üzerindeki etkilerini gözlemlemek isteyen Norwitz, deney sonucunda, yumurtanın kolesterolü yükselttiği görüşünün gerçeği yansıtmadığını ortaya çıkardı.

BİLİM DÜNYASINDA TARTIŞMA YARATTI

Dr. Norwitz, fazla yumurta tüketiminin, bilinenin aksine ‘kötü kolesterol’ olarak bilinen LDL seviyelerini artırmadığını belirtti. Tam tersi bir şekilde LDL seviyeleri deney sonunda yüzde 18 oranında düştü. Dr. Norwitz'in aşırı yumurta tüketimiyle ilgili deneyi, bilim dünyasında da tartışma yarattı.

ÜRETİLMESİ İÇİN SİNYAL VERİYOR

Uzmanlara göre, bağırsak hücrelerinde salınan kolesin hormonu, karaciğere daha az LDL üretmesi için sinyal verir. Bu da Norwitz'in deney sonuçlarını bir noktaya kadar açıklayabilir ancak yine de eğer kolesterol sorunu yaşıyorsanız, yumurta tüketmeden önce doktorunuza danışmanızda fayda var.

Sonraki Haber