Hacı Yakışıklı'dan çok konuşulacak sözler: Ekrem İmamoğlu’nun havası İBB Başkanı havası değil, CHP Genel Başkanı havasıydı

TV100'de yayımlanan Sağlı Sollu programında gazeteci Hacı Yakışıklı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun sel felaketi yaşanırken tatile çıkması üzerine yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Yakışıklı "Ekrem İmamoğlu'nun 46 dakikalık konuşmasında, İmamoğlu’nun havası İBB Başkanı havası değil, CHP Genel Başkanı havasıydı. Ekrem bey özellikle Karadeniz gezisinden sonra kendini CHP’nin Genel Başkanı sanıyor. Bu psikolojinin içerisine bürünmüş." dedi.

This browser does not support the video element.

Hande Aydemir ile Sağlı Sollu programında akademisyen ve Akşam Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, gazeteciler Hacı Yakışıklı, Barış Yarkadaş ve Gürkan Hacır konuk olarak gündemi değerlendirdi. İstanbul selle boğuşurken tatiline devam etmesiyle ilgili gelen tepkiler üzerine açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sözleri masaya yatırıldı.

"Çok ilginç bir şekilde ben bunu beklemiyordum"
"Ekrem İmamoğlu'nun bugün yaptığı basın toplantısını baştan aşağıya dinledim" diyen Yakışıklı "Soru cevaplar dahil olmak üzere 46 dakika 8 saniye süren basın toplantını a'dan z'ye izledim. Sonra Youtube'den açtım, kaçırdığım bir yer var mı diye bir daha izledim. Ekrem İmamoğlu acaba hizmetlerini mi anlatacak derken, ben vurgu yapılan bir noktayı gördüm. O da tek adam vurgusuydu. Çok ilginç bir şekilde ben bunu beklemiyordum. Benim beklediğim, İmamoğlu’nun çıkış şu hizmetleri yaptık, bizden önce bu hizmetler eksikti, biz bu hizmetlerimize devam edeceğiz demesini bekliyordum." dedi.

"İmamoğlu’nun havası İBB Başkanı havası değil, CHP Genel Başkanı havasıydı"
Yakışıklı "Ekrem İmamoğlu'nun 46 dakikalık konuşmasında, İmamoğlu’nun havası İBB Başkanı havası değil, CHP Genel Başkanı havasıydı. Ekrem bey özellikle Karadeniz gezisinden sonra kendini CHP’nin Genel Başkanı sanıyor. Bu psikolojinin içerisine bürünmüş. Yoksa niye İstanbul Belediye Başkanı niçin ülkenin cumhurbaşkanına tek adam diyerek eleştiri yapar. ‘Televizyon programlarını izlemiyorum’ dedi, yorumculara sürekli laf attı. Bir belediye başkanın yapması gereken ‘yorumları aldım arkadaşlar’ demesi lazım. Televizyoncularla, yorumcularla, cumhurbaşkanıyla adeta çarpışmak istiyor. Çünkü İmamoğlu, İBB’yi çatışarak kazandı. Çarşıda, pazarda kendisine oy vermeyenlere ‘vermesen de dinle’ dedi bu milletin gözüne göz gözüktü.  Fakat belediye başkanı olduktan sonra bırakması gereken bunu bir türlü bırakmadı." ifadelerini kullandı.