Hatay'daki Milleyha Kuş Cenneti'nde ölüm tuzakları! Ağaçlara yapışıp ölüyorlardı, korkunç tuzakları kuş gözlemcileri fark etti
Hatay'a bağlı Samandağ ilçesindeki Milleyha Kuş Cenneti'nde çalışma yapan kuş gözlemcileri, ağaçlara yapışıp çırpınan kuşları fark etti. Başka kuşların da ağaç dallarında yapışıp öldüğünü saptadıklarını belirten kuş gözlemcileri, korkunç ölüm tuzaklarını ortaya çıkardı.
This browser does not support the video element.

Türkiye'nin önemli göç ve gözlem noktalarından olan, koruma altındaki Milleyha Kuş Cenneti'nde dün bir grup kuş gözlemcisi, rutin gözlem yürüyüşüne çıktı. Fotoğraf ve video çekerek kuşları izleyen gözlemcilerden Emin Yoğurtçuoğlu, bir ağaç dalında çırpınan kuşları fark etti. Yoğurtçuoğlu ve arkadaşları, ağacın dalına sürülen yapıştırıcıya ayaklarıyla yakalanan saz kamışçını ile serçenin kurtulma çabasını görünce yardım etti. Dalı kıran Emin Yoğurtçuoğlu yaklaşık 2 saat süren titiz bir çalışmayla kuşları yapıştırıcıdan kurtarıp, doğal yaşamına saldı.
AĞAÇ DALLARINA YAPIŞIP ÖLÜYORLAR
Başka kuşların da ağaç dallarında yapışıp öldüğünü saptadıklarını belirten Yoğurtçuoğlu, "Kuş avlamak için ağaç dallarına çok güçlü yapıştırıcılar sürmüşler. Bazılarını telef olmuş halde bulduk. İkisini kurtarabildik. Bu bir vahşettir. Saz kamışçını, Afrika'dan ülkemize gelen bir kuş. Daldan kurtardık ama vücudunun her yeri yapıştırıcıya maruz kalmış. Böyle bir şeye izin verilmemeli. Kuşlar 30 derece güneşte eziyet çekerek ölümü bekliyor. Bu, zalimliktir" dedi.