Hayvanat bahçesinde ilk defa görünce hareket eden canlıya doğru koştu. Hem merak etti hem korktu... Tepkisi saniye saniye kayda alındı

Hayvanat bahçesinde ilk defa görünce hareket eden canlıya doğru koşan tuhaf maymun, hem merak edip dokunmaya çalıştı, hem de her defasında korkup uzaklaştı. Tepkisi saniye saniye kayda alınan maymunun kaplumbağa ilk tanışması izleyenleri güldürdü.

This browser does not support the video element.

Goddard, Kansas'ta bulunan Tanganyika Hayvanat Bahçesi, zürafalar, lemurlar, gergedanlar, maymunlar ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli hayvanlara ev sahipliği yapar. 2 Haziran Pazar günü Gibbon maymunlarından birinin bir kaplumbağayla ilk kez buluştuğunu gösteren bir video paylaştılar ve her yerde kafa karışıklığı vardı.

NE OLDUĞUNU ANLAMAYA ÇALIŞTI

Video, Gibbon'un su kenarında oturan kaplumbağaya bakmasıyla başlıyor. Gibbon şimdiden bu şeyin ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Bu bir kaya mı? Daha iyi görebilmek için yaklaşır ve ona dokunmaya karar verir. Kaplumbağa hareket etmeye başlar ve maymun geri sıçrar, bundan açıkça korkar ve hızla geri çekilir. Birkaç kez onu almaya çalışır ve kaplumbağayı düşürür. İşte o zaman kaplumbağa yeteri kadar yettiğine karar verir ve meraklı maymundan yüzerek uzaklaşır. 

KAFASI ÇOK KARIŞMIŞTI

Zavallı maymunun kafası o kadar karışmıştı ki! O şeyin ne olduğunu çözemiyordu ve onunla ne yapacağından emin değildi! Kaplumbağanın yüzü kaydedilen görüntülerde görünmüyordu ancak izleyenler kaplumbağanın çok sinirlendiği hakkında esprili yorumlarda bulundu. Tanganyika Hayvanat Bahçesi, her zaman hayvanlar ve insanlar arasındaki etkileşimlerin yanı sıra hayvanların komik şeyler yaptığı harika videolar paylaşmaya devam ediyor.

TEMBEL HAYVANLAR

Gibon maymunları, Güneydoğu Asya'nın yağmur ormanlarında bulunabilir ve zamanlarının çoğunu tembel hayvanlar gibi ağaçlarda geçirir. Hatta ağaçlarda, dalların arasında yuva yaparak uyurlar. Uzun kolları vardır ve daldan dala hızla sallanabilirler: Aslında One Kind Planet, şebekleri primat krallığının jimnastikçileri olarak adlandırır: "Brachiating adı verilen dramatik hareket biçimleri, yavruları ormanda saate 56 kilometre kadar uzağa hareket ettirebilir. Tek bir sallanma sıçramasıyla 15 metreye adar geniş boşlukları kapatıyor."

DENGE KURAMIYORLAR

Gibonlar, kuyruksuzdur, bu da nadiren yürüdükleri durumlarda dengeyi biraz zorlaştırır. Yerdeyken ayağa kalkıp iki arka ayakları üzerinde yürürler ve denge sağlamak için kollarını başlarının üzerine kaldırırlar. One Kind Planet şu harika gerçeği paylaştı: "Onlar, insan olmayan tüm primatlar arasında en iki ayaklı olanıdır ve insanın yürümesine hangi evrimsel baskıların yol açmış olabileceğine dair ipuçları bulmak için sıklıkla incelenir."

Gibonlarla ilgili şu tatlı gerçek de hoşuma gitti: "Gibonlar ömür boyu çiftleşen az sayıda primat türünden biridir. Çiftleşen çiftler ve hatta bütün aileler birlikte uzun, karmaşık şarkılar söylerler. Hatta bazı türler büyük boğaz keselerini bile onlara adapte etmişlerdir. Çağrılarını güçlendirin." 

Sonraki Haber