Muhteşem yaratık ilk kez görüntülendi

Okyanusta 930 metre derinlikte tarihte ilk kez hem renk değiştiren hem de diğer canlıları taklit edebilen bir kalamar türü keşfedildi. Büyüleyici bir güzelliğe sahip olan kalamarın ilk canlı görüntüsü bilim dünyasında heyecan yarattı.

This browser does not support the video element.

Güney Pasifik Okyanusu'ndaki Jarvis Adası'ndaki suyun yüzeyinin 930 metre altında tehlike algıladığında kırmızıya dönen yeni bir kalamar türü ilk kez canlı olarak görüntülendi. Gizemli yaratığa yaklaşan E / V Nautilus ekibi o anlarda şaşkınlığını gizleyemiyor.

5 Temmuz'da deniz tabanında araştırma yapan E / V Nautilus ekibi taraqfından kaydedilen görüntüler, dün ilk yez yayınlandı. Araştırma ekibinin kamera açısına giren efsanvi canlı bir anda ekibin dikkatini çekiyor. Kameralar kalamarı izlemeye başlayınca panikleyen canlı bir anda renk değiştiriyor ve denizaltıdan uzaklaşıyor.

"Tek boynuzlu at gibi"

O sırada bütün ekip heyecanla efsanevi canlıyı izliyor. Ekipten birisi, "Tek boynuzlu at gibi" diyerek hayranlığını dile getiriyor. Başka bir mürettebat ise, "Şu anda neye bakıyoruz" diye soruyor. Gemiden uzaklaştıktan sonra geri dönen canlı, bu kez saldırmaya çalışıyor ancak savaşı kaybedeceğini anlayınca siyah mürekkebini salarak uzaklaşıyor.

Asperoteuthis Mangoldae kalamarının tarihte ilk kez canlı olarak görüntülendiği düşünülüyor. Geçmişte bu efsanevi canlının görüntülendiğine dair bir bulgu yok. Asperoteuthis Mangoldae'nin diğer kalamalardan farklı özellikleri bulunuyor. Alt bölüm diğerlerine benzesede, üst bölüm sualtı çiçeklerini andırıyor.