Her gün tüketirseniz, ciğerlerinizi temizliyor! Zarar gören ciğerlerdeki zehri atıyor!

Ciğerler, hava kirliliği, tütün mamülleri, kış hastalıkları gibi pek çok sebep yüzünden zarar görüyor. Ancak bu besinler ciğerlerinizdeki zehri atarak tertemiz yapacak. Doğal besinlerle daha temiz ciğerlere ve sağlam bir vücuda sahip olacaksınız. İşte o besinler...

Akciğerler pek çok sebeple zarar görüyor. Mesela, kışın gelmesiyle birlikte hastalıklar artması, hava kirliliği, tütün mamülleri alışkanlığı gibi nedenlerle sağlığı bozulabiliyor. Ancak doğal besinler tüketerek, ciğerleri temizlemek mümkün. İşte ciğerleri temizleyen mucizevi besinler...

Akciğerlerimize mucizevi etki yapıyor

Meyan kökü çayı

Özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi gereken şifa deposu bir içecektir. Soğuk algınlığına, ülsere, karaciğer sağlığına ve akciğerlere çok iyi gelir. Akciğerlerinin temizlenmesini isteyenler, meyan kökü çayını günde 1-2 bardak tüketebilir. 1 tatlı kaşığı meyan kökünü, kaynamış bir bardak suya ilave ederek 5 dakika demleyin. Ardından süzerek tüketebilirsiniz. 

Nitrat bakımından zengin pancar suyu 

Pancar, nitrat bakımından oldukça zengin bir besin olması sebebiyle akciğer fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Pancar suyu akciğerin temizlenmesinde önemli bir rol oynarken, içeriğindeki nitrat kan damarlarının gevşemesine, oksijen alımını optimize etmeye ve kan basıncını düşürmeye yarıyor.

C vitamini deposu: Biber

Önemli bir antioksidan olan biber, c vitamini yönünden de zengindir. Özellikle sigara tüketen kişilerin C vitamini alımı kullanmayanlara göre 35 mg daha fazla olmalıdır. Sigara dumanının zararlı etkilerini C vitamini deposu biber ile azaltabilirsiniz. 

Akciğer fonksiyonlarını iyileştiriyor: Zerdeçal

Zerdeçal içerdiği antioksidan ve antienflamatuar etkileri nedeniyle genel sağlık durumunu iyileştirmeye yaramaktadır. Zerdeçalın ana aktif bileşeni olan kurkumin, özellikle akciğer fonksiyonlarını desteklemek için faydalı olabilir.

Akciğer fonksiyonlarını koruyor: Yaban mersini

Yaban mersini akciğer fonksiyonlarını koruyan birçok besin değerine sahiptir. Yaban mersini, malvidin, siyanidin, peonidin, delfinidin ve petunidin dahil olmak üzere zengin bir antosiyanin kaynağıdır. Antosiyaninler, akciğer dokusunu oksidatif hasardan koruduğu gösterilen güçlü pigmentlerdir.

Sonraki Haber