Hindistan'da polisler, trene binen erkekleri tekme tokat aşağı indirdi! İşte nedeni

Hindistan'da durakta duran trenin kapısı açıldı. Trenin kapısında bekleyen polisler, içerideki erkekleri tekme tokat aşağı indirdi. Bilmeyenler nedenini anlamadı ancak bu yapmalarının önemli bir sebebi var. İşte o neden...

This browser does not support the video element.

Hindistan'da bir tren istasyonunda kaydedilen görüntüler, sosyal medyada izleyenleri hayrete düşürdü. İstasyonda duran trenin kapısının önünde bekleyen polisler, içerideki erkekleri tekme tokat aşağı indirirken görüldü. Bu durumun nedeni ise sonradan ortaya çıktı.

O VAGONLARA BİNMELERİ YASAK

Hindistan'da yapılan bir uygulamaya göre, erkeklerin tekme tokat indirildiği vagonlar aslında kadınlara aittir. Kadınlara özel olarak ayrılan vagonlara, erkeklerin binmesi yasaktır. Bu sebeple, polisler kadınların olduğu vagona binerek suç işlemiş olan erkekleri tekme tokat aşağı indirmektedir.

KADINLARA ÖZEL VAGONLAR

Hindistan genelinde, tüm uzun mesafeli tren hizmetlerinde yalnızca kadınlara ayrılmış özel bölmeler vardır. Ticari metropol Mumbai'de, tüm banliyö banliyö trenlerinde yalnızca kadınlara ayrılmış bölmeler vardır, ancak okul çağındaki çocukların da seyahat etmesine izin verilir. Kadınlar için günde 24 saat iki bölme ayrılmış olsa da, belirli saatlerde bir bölme kadınlara ayrılmıştır. Kadınlara özel bölmeler birinci ve ikinci sınıf seyahatler için sağlanmıştır. Ayrıca, tüm trenin kadınlara ayrıldığı yoğun saatlerde "Kadınlara Özel" trenler tanıtılmıştır. 

Sonraki Haber