İlk kez 2013 yılında gecenin karanlığında görülüp kayboldu... Araştırmacılar onun hakkında inceleme yaptıklarında hayrete düştüler

Nesli tükenme tehlikesi altında olan gece papağını dünyadaki en yakalanması zor kuşlardan biri olarak kabul ediliyor. Görüntülenmesi zor olan papağan ilk kez 2013 yılında fotoğraflandı. Uzmanların incelemelerine göre bu türün kulak boşluklarının, incelenen diğer tüm türlerde olduğundan daha fazla, yer kapladığı ifade edildi.

 Yakalanması zor gece papağanı ilk kez 2013 yılında fotoğraflandı. Papağanların az nüfusu ve zor görüntülenmesi nedeniyle biyolojisi hala bir sır olarak duruyor. Güney Avustralya, Adelaide'deki Flinders Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, müze örneklerinde yüksek çözünürlüklü BT taramaları kullanarak, yakalanması zor gece papağanının anatomisini analiz ettiler ve elde ettikleri sonuçlara şaşırdılar.

 

“KAFA UZUNLUĞUNUN ÜÇTE BİRİNDEN FAZLASINI KAPLIYOR”

Uzmanlar "Kuş kulağı anatomisinin ne kadar özel olduğunu görünce çok şaşırdık" dedi. "Kulak boşlukları, incelediğimiz diğer tüm türlerde olduğundan daha fazla, kafa uzunluğunun üçte birinden fazlasını kaplıyor. Kulaklar da asimetriktir, bu da pek çok baykuşta muhtemelen çok yönlü işitmeye yardımcı olur.

Sonraki Haber