İmamoğlu: Kötü bir tarif, biz dimdik ayaktayız

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu, BBC’nin HARDtalk programına katıldı. Burada Zeinab Badawi’nin sorularına yanıt verdi.

Göreve geldiğinde çok hazırlıklı olduğunu söyleyen İmamoğlu, 31 Mart'ta olduğu gibi 23 Haziran’da  da çok tedbirler aldıklarını söyledi. İmamoğlu, Erdoğan’ın 'topal ördek' benzetmesine de cevap verdi.

“Kötü bir tarif, dimdik ayaktayız”

İmamoğlu, "Demokrasiye inanıyorsanız, sonuçlar ne olursa olsun, kazanan insana benzetme yapılmaz. 'Topal ördek' kötü bir tarif. Biz dimdik ayaktayız' dedi.

“Devrim yapacağız”

Haberin Devamı

İmamoğlu, Badawi'nin siyasi tecrübesinin yıllardır iktidarda olan AK Parti ve bugüne kadar oturttuğu bazı sistemleri değiştirmek için yeterli olup olmadığı sorusuna ise 'Devrim yapacağız' diye cevap verdi.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı

İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin olarak ise "Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağıma toplum ve partimiz karar verir" dedi

"Siyasette ben hiçbir zaman bir sonraki makamı bugünden tarifleyeme gibi bir huyum yok. Şu anda benim görevim İBB Başkanlığı ve başarılı olmak istiyorum. Bunun sonrasındaki adımlara toplum karar verir, partimiz karar verir. Sonuç olarak, her zaman söyledim, sizin programda da söyleyeyim,'God knows' diye bitirmek istiyorum"

Sonraki Haber