İneklerden yayılacak, 100 hızla gidip insanlara sıçrayacak denmişti zaten... 2019'dan bu yana ilk kez görüldü. Yeniden hortladı eve gireceğiz geçmiş olsun

Uzmanlar, kümes hayvanları ve yabani kuşlarla birlikte ortaya çıkan ancak ineklere bulaştıktan sonra insanlara yayılan korkunç hastalık hakkında 100 hızla gidip insanlara sıçrayacak şeklinde konuşmuştu. Dünya Sağlık Örgütü, 2019'dan bu yana ilk kez görülen vaka hakkında geçtiğimiz gün bilgi verdi. Orada yeniden hortladı. Giderek büyük bir hızla yayılan hastalık, yeniden evlere kapanmaya neden olabilir.

Uzmanlar, kümes hayvanları ve yabani kuşlarla birlikte ortaya çıkan ancak ineklere bulaştıktan sonra insanlara yayılan korkunç hastalık hakkında 100 hızla gidip insanlara sıçrayacak şeklinde konuşmuştu. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Salı günü, Hindistan'da 2019'dan bu yana ilk kez kuş gribiyle enfekte bir insan vakasının tespit edildiğini doğruladı. Şiddetli solunum sorunları, karın krampları ve yüksek ateş şikayeti yaşayan hasta şubat ayında çocuk yoğun bakımına yatırılmıştı.