İnsan beyni dokusu farelerin beynine enjekte edildi

Farelerin beynine insan beyni dokusu enjekte edildi. Bilim insanları tarafından yürütülen çalışmada farelerin gösterdiği reaksiyonlar dikkat çekti. İşte o araştırmanın detayları..

Laboratuvar ortamında üretilen insan beyin dokusu, farelerin beynine uygulandı. Yerleştirilen doku fare beyniyle etkileşime girdi.Bir test tüpünde yetiştirilen ve "organoid" sınıfına giren susam büyüklüğündeki beyin hücreleri  ABD'deki Stanford Üniversitesi'nden Profesör Sergiu Pasca ve meslektaşları, tarafından yetiştirildi.

Nature dergisine göre sonuçlar fare beynine yerleştirilen dokuların bütünleştiğini ve olgunlaşmaya devam ettiğini gösterdi. Beyin benzeri insan dokusunun fare dokusuyla bütünleştiğini ve ardından olgunlaşmaya devam ettiğini gösterdi. Bu beyin hücrelerinin de farelerin davranışlarını etkilediği görüldü. Ekip daha sonra bu hücrelerin farelerin bıyıklarından duyusal sinyaller alabildiğini tespit etti.

 Independent Türkçe'nin haberine göre Susam büyüklüğündeki hücrelerin fare beynine enjekte edildikten sonra bezelye boyutuna ulaştığı gözlemlendi. Bu, organoidlerin test tüpünde ulaşabildiği boyutlardan 6 kat fazlaydı.

 "Bıyıkları uyardıktan sonra insan nöronlarının çok hızlı tepki verdiğini gördük."

Yapılan çalışmanın İnsan zihnini keşfetmek olduğunu vurgulayan Sergiu P. Pașca sözlerine şunları ekledi; "Bıyıkları uyardıktan sonra insan nöronlarının çok hızlı tepki verdiğini gördük. Aslında, insan nöronlarının yüzde 70'inden fazlası bu uyarımdan sonraki bir saniye içinde bir tür faaliyete giriyor, bu da bize muhtemelen bağlantılı olduklarını gösteriyor. Bu araştırmada Bulgular, nöropsikiyatrik bozuklukları yeni yöntemlerle tedavi etmek isteyen bilim insanlarına yeni yollar sunuyor.

Sonraki Haber