iPhone 17 ile ilgili dikkat çeken iddia: Bu değişiklik çok konuşulacak

Akıllı telefonlarda son yılların popüler kavramlarından biri de tamir edilebilirlik ve sürdürülebilirlik. Bazı markaların kullanıcıların kendi evlerinde tamir kitleriyle telefonlarını tamir edebileceğini duyurması sonrasında şimdi ise iPhone ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Yeni sızıntıya göre Apple telefonların kullanılabilirliğini azaltan önemli bir soruna iPhone 17 ile beraber çözüm bulacak olabilir.

Akıllı telefon dünyasında tamir edilebilirlik giderek daha önemli bir konu haline geliyor. Bu bağlamda Apple’ın iPhone 17 serisiyle pil değiştirme sürecini kolaylaştırabileceği dile getirildi. Şirket, evde pil değişimine olanak tanıyan teknolojiyi benimseyebilir.

IPHONE 17 DEĞİŞTİRİLEBİLİR BATARYAYLA MI GELECEK?

Shiftdelete.net haberine göre Apple sızıntılarıyla bilinen Majin Bu’nun iddialarına göre şirket, önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 17 serisiyle birlikte kullanıcıların bataryayı değiştirmelerini kolaylaştırmaya başlayacak. Bunun temel nedeni ise Avrupa’da uygulanan geri dönüşüm ve e-atık politikaları olacak.

Yıllardır iPhone’un pillerin çıkarılması, cihaza yapıştırılmış olması nedeniyle özel aletler ve tamir setleri gerektiriyordu. Bu da pil değişimini birçok kullanıcı için pahalı hale getiriyordu. Kaynaklar ise iPhone 17 Pro ve Pro Max modellerinin, iPhone 16 ve 16 Plus’ta kullanılan pil teknolojisini benimseyebileceğini bildiriyor.

Sonraki Haber