İsrail hiçbir uluslararası kararı tanımıyor! Tanklar Refah kentinin merkezine girdi

İsrail ordusunun sivilleri adeta sıkıştırdığı Refah sınır kentinde bulunan çadır kampa düzenlediği saldırıda aralarında çok sayıda çocuk ve bebeğin de bulunduğu siviller yanarak can verdi. Katliama dünyadan peş peşe sert tepkiler gelirken, Reuters bölgeden yeni bir son dakika gelişme duyurdu. Habere göre İsrail tankları, Refah kent merkezine giriş yaptı.

Gazze'ye yönelik tam 245 gündür devam eden İsrail saldırıları her geçen dakika şiddetini artırıyor. Görgü tanıkları, tankların Refah'ın simge yapılarından biri olan El Avde camisi yakınlarında görüldüğünü ifade etti.

İsrail ordusu, Refah operasyonuyla ilgili daha sonra bir açıklama yapacağını söyledi. 

FİLİSTİNLİLERİ DİRİ DİRİ YAKTILAR

Haberin Devamı

İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nın aldığı tedbir kararına aldırış etmemiş ve 26 Mayıs'ta Refah'ta Filistinlilerin sığındığı çadırlarını bombalamıştı. Saldırıda 23'ü kadın, çocuk ve yaşlı olmak üzere en az 45 Filistinli diri diri yanarak hayatını kaybetmiş 249 kişi ise yaralanmıştı.

SALDIRININ İZLERİ SİLİNMEDEN TANKLA GİRDİLER

Dünyanın gözü önünde yaşanan bu katliama tepkiler çığ gibi büyürken İsrail Başbakanı Netanyahu ise saldırıyı "Trajik hata" olarak yorumladı.

Haberin Devamı

Bu skandal açıklamanın yankıları sürerken Reuters haber ajansı, İsrail tanklarının Refah kent merkezine girdiğini bildirdi. Ajansın verdiği bu bilgi hakkında İsrail cephesinden henüz bir açıklama gelmedi.

Sonraki Haber