İsrail tankları BM üssüne girdi! 15 asker yaralandı

Son dakika... İsrail tankları BM üssüne girdi. Birleşmiş Milletler ," Bu şok edici bir ihlal, İsrail'den izahat istedik" açıklamasında bulundu.15 askerin yaralandığı belirtildi. UNIFIL, İsrail tanklarının mevzinin ana kapısını yıktığını ve mevziye zorla gi̇rdi̇ğini duyurdu.

İsrail'in Lübnan'a yönelik kara ve hava saldırıları devam ederken, Hizbullah da füzelerle karşılık veriyor.

Mavi Hat olarak bilinen İsrail-Lübnan sınırında çatışmalar sürerken, Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Barış Gücü bir kez daha hedef oldu.

UNIFIL'den yapılan açıklamada, üç müfreze İsrail askerinin, Mavi Hat'tan Lübnan'a geçtiğinin gözlemlendiği bildirildi.

Barış Gücü, İsrail tanklarının UNIFIL mevzisinin ana kapısını yıktığını ve mevziye zorla girdiğini duyurdu.

Açıklamada şöyle denildi: "15 barış gücü görevlisi, aynı noktaya birden fazla mermi atılmasının duman yayması sonucu cilt tahrişi de dahil olmak üzere çeşitli etkilere maruz kaldı."

BM barış gücü askerleri, İsrail askerlerinin Lübnan sınır köyünde hareketlerini engellediğini de söyledi ve İsrail'den "şok edici ihlaller" için açıklama talep etti.

NETANYAHU'DAN BM BARIŞ GÜCÜNE TEHDİT: ÇEKİLİN

Netanyahu, İsrail ordusunun hedef aldığı BM Lübnan Geçici Barış Gücü'nün (UNIFIL) Lübnan'ın güneyinden çekilmesini istedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yayımladığı video mesajda, İsrail'in Lübnan'a saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu. Netanyahu, İsrail ordusunun Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü'nü (UNIFIL) hedef almasının ardından UNIFIL güçlerinin Lübnan'ın güneyinden çekilmesini istedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e seslenen Netanyahu, "Sayın Genel Sekreter, Lübnan Geçici Barış Gücü kuvvetlerini tehlikeden uzak tutun. Bunun, hemen şimdi, yapılması gerekiyor" dedi.

Sonraki Haber