İsrail'den Suriye’nin başkenti Şam’a hava saldırısı: Can kayıpları var

İsrail'in insan dışı saldırıları sürüyor. Suriye basını, İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’da bir binaya hava saldırısı düzenlediğini bildirirken 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 11 kişinin e yaralandığını duyurdu. İran'ın Şam Büyükelçiliği ise ölenler arasında İran vatandaşı bulunmadığını açıkladı.

İsrail, Suriye’ye bir kez daha hava saldırısı düzenledi. Suriye basını, İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’ın batısındaki Mezzah’da bir binaya hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

CAN KAYBI VAR

Haberlerde, saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilirken 11 kişinin yaralı olduğu bildirildi. Suriye hava savunma sistemlerinin İsrail saldırısına karşılık verdiği belirtildi. 

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI ÜYELERİ HEDEF ALINDI

İsrail basınında yer alan haberlerde, saldırının hedefinde İran ve desteklediği gruplardan gelen silahları Hizbullah'a ulaştırmakla görevli Hizbullah'ın 4400 numaralı biriminden üst düzey bir yetkili olduğu ifade edildi. Suriye basınında yer alan haberlerde ise saldırının hedefinde İran Devrim Muhafızları Ordusu üyelerinin olduğu öne sürülmüştü.

Saldırının düzenlediği binanın, İran Büyükelçiliğine birkaç yüz metre mesafede olduğu aktarıldı.

İRAN'DAN AÇIKLAMA

İran'ın Şam Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in füze saldırısında sivillerin hedef alındığı ifade edildi.

Saldırıyı kınayan İran Büyükelçiliği, ölü ve yaralılar arasında İran vatandaşı bulunmadığı bilgisini paylaştı.

İran resmi haber ajansı IRNA İsrail'in Şam'da İran Büyükelçiliği yakınlarında bir binayı hedef aldığını duyurmuştu.

Suriye rejiminin ajansı SANA'nın haberinde ise "Şam'daki Mezze Mahallesi'nde bir apartman binası hedef alındı ve ilk bilgilere göre yaralılar var." ifadesine yer verilmişti.

Sonraki Haber