İstanbul için kar yağış tarih verildi. Gökten bu sefer inecek

İstanbul için bir türlü istenilen sistem oluşmadı. Cumartesi için ihtimaller devam ediyor ancak hala güçlü bir durum yok. Meteorolojik kaynaklar tarafından ise İstanbul için yeni kar yağış tarihi verildi. Bu sefer artık gökten düşmesi bekleniyor.

İstanbul'da ikamet eden vatandaşlarımız bir türlü etkisini göstermeyen kar yağışları nedeniyle hayli üzüntülü. Ancak kar yağışları konusundaki heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Daha önce meteorologlar tarafından işaret edilen cuma ve cumartesi günü için kar yağışı ihtimali var ancak hala net değil. Meteorolojik kaynaklardan ise İstanbul için yeni bir kar yağış tarihi geldi. Bu sefer artık gökten düşmesi bekleniyor. 

Hava City tarafından yapılan detaylı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

"Kış tahminimde işaret ettiğim Ocak sonu Şubat başı beklentilerimde ihtimal yükseliyor. Zira Stratosferin ikinci bir darbeyi Ocak 16-17 gibi alacağı artık net olarak görülüyor ve bundan sonrası pattern yani basınç diziliminin nereye doğru evrileceğini tespit etmeye kalıyor. 15-21 Ocak haftasında ılık tarafta kalmamıza sebep olacak (Troposferdeki güçlü doğulu momentumun neden olduğu) Grönland Blokajının, MJO'daki 5-6 faz emareleri ile bize +SCAND patternine evrileceğini işaret ederken, bağlantıyı SSW etkisiyle ve yüksek ihtimalle Doğu Avrupa'ya doğru yer değiştirecek (Displacement) Polar Vortex varlığı ile kurabiliriz. Bunun da yer değiştiren soğuk paketin, İskandinav yükseği desteği ile Türkiye'nin de bulunduğu alt enlemlere doğru yönlenme ihtimalini dile getirebiliriz SONUÇ: Ocak ayı başında yaşanan SSW'den iyi bir pay alamayan ülkemiz için, Ocak son haftası ya da Şubat başlarında ilk ciddi karlı sistemi yaşama ihtimali doğmuş durumda. Oluşma şartları açısından 2012 benzeri olabileceğini bildirmiştim. Bu ihtimal var, bugünden itibaren hergün yeni gelişmeleri ve muhtemel sistemin ihtimal yüzdelerini konuşacağız...1

Sonraki Haber