İstanbul için korkunç haber! Acilen durduruldu... Halkın acilen bilgilendirilmesi gerekiyor

Meteorolojik kaynaklar tarafından İstanbul'daki kuraklık durumu hakkında flaş bilgilere yer verildi. Büyükçekmece Barajı'nda doluluk oranının %3'lere inmesi ve su kalitesinin düşmesi sebebiyle barajdan kente su nakli durduruldu.

İstanbul'da uzun zamandan bu yana devam eden ve vatandaşları endişelendiren kuraklıkla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Meteorolojik kaynaklar tarafından "son dakika" koduyla duyurulan bu gelişmeye göre Büyükçekmece Barajı'nda doluluk oranının %3'lere inmesi ve su kalitesinin düşmesi sebebiyle barajdan kente su nakli durduruldu.

"HALKIN BİLGİLENDİRİLMESİ GEREKİYOR" 

Hava Forum tarafından konuyla ilgili gerçekleştirilen paylaşımda şu ifadelere yer verildi: 

"İstanbul'da acilen risk analizi yapılmalı, su bitmeden önce planlamalar yapılmalı. Su bittikten sonra önlemler hiçbir işe yaramaz. Halk, reklam panoları vasıtasıyla su tasarrufu konusunda bilgilendirilmelidir.

Haberin Devamı

"TASARRUF ÇAĞRISINI YÜKSEK SESLE YAPMALIYIZ" 

Avrupa Yakası'ndaki barajlar kuruma noktasına geldi. Anadolu Yakası'ndan ve Melen'den takviye yapılıyor ancak su takviyesi de belirli kapasitede yapılabildiği için yetersiz kalıyor. Megakentte her gün 3 milyon ton su kullanılıyor. Bu çok büyük bir su kullanımı... Tasarruf çağrısını çok daha yüksek sesle yapmalıyız..." 

Sonraki Haber