İstanbul'a ilk kar ne zaman yağacak? İstanbul'da ne zaman kar bekleniyor? Meteoroloji uzmanı tarih verdi

Sonbahar aylarına girmemizle birlikte geçtiğimiz sezon kar yağışlarından istediği verimi alamayan İstanbul'a bu sene ne zaman kar yağacağı merak edilmeye başlandı... Peki ne zaman kar bekleniyor. İşte meteoroloji uzmanı Orhan Şen'in verdiği tarih.

İstanbul'da geçtiğimiz sezon kar yağışı görülmedi... Vatandaşların kar yağışlarıyla ilgili endişe duyduğu dönemde artık eskisi gibi kar yağışı görüp görmeyeceğimiz de merak ediliyordu.

Vatandaşlar önümüzdeki aylarda İstanbul'a ne zaman kar yağacağını merak ediyor... Peki İstanbul'da ne zaman kar bekleniyor? İstanbul'a ilk kar ne zaman düşecek? 

METEOROLOJİ UZMANLARI TARİH VERDİ Mİ?

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen'den de İstanbul'da beklenen kar yağışına ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi. 

Şen, İstanbul'da kar yağışı beklenen tarih hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulunarak, "Ocak ayında 1-2 gün kar yağma olasılığı İstanbul'da göreceğiz. Yani yerde tutar mı tutmaz mı? Ama havada göreceğiz büyük bir ihtimalle. Dolayısıyla bu senenin kışını da bu şekilde geçireceğiz gibi geliyor" ifadelerini kullandı. 

Şen, Türkiye'nin bu sene La Nina'lı bir kış geçireceğini, dolayısıyla aşırı sıcaklıklar olmayacağına dikkat çekerek tarımsal açıdan yağışların geçen seneye göre biraz daha fazla olmasının beklendiğini açıkladı.

Sonraki Haber