İstanbul'a ilk kar ne zaman yağacak? Meteoroloji uzmanları tarih verdi

Türkiye havaların iyiden iyiye soğumasıyla kışa yaklaştı. Uzmanlar batıda beklenen ilk kar yağışının ne zaman geleceğine ilişkin tahminlerde bulundu. Meteoroloji uzmanları İstanbul'a yılın ilk karının ne zaman düşeceğine ilişkin Ocak ayını işaret ederek, "1-2 gün kar yağma olasılığı" olduğunu kaydetti.

Soğuk severleri heyecanlandıracak haber Meteoroloji uzmanlarından geldi...

Birçok İstanbullunun heyecanla beklediği kar yağışına ilişkin değerlendirme CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den geldi.

Şen, açıklamasında "İstanbul'a baktığımız zaman yılbaşından önce pek bir kar yağışı görülmüyor. Sıcaklıklar ekim ayında da yüksek geçecek. Ama Ocak ayında 1-2 gün kar yağma olasılığı İstanbul'da göreceğiz" ifadesinde bulundu.

KAR ETKİSİNİ NERELERDE GÖSTERECEK?

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye'nin bu sene La Nina'lı bir kış geçireceğini, dolayısıyla aşırı sıcaklıklar olmayacağına dikkat çekerek tarımsal açıdan yağışların geçen seneye göre biraz daha fazla olmasının beklendiğini açıkladı.

Şen, açıklamalarının devamında şöyle konuştu:

Kar yağacak mı? Evet, yani Anadolu'ya kar yağacak, geçen sene de kar yağmıştı Anadolu'ya. Ama bu sene biraz daha iç Anadolu ve batıya doğru kar yağışını göreceğiz.

İstanbul'da kar yağacak mı? Tabi en önemli soru bu. Neden önemli? Çünkü İstanbul'da 20 milyona yakın insan yaşıyor.
O yüzden İstanbul'a baktığımız zaman yılbaşından önce pek bir kar yağışı görülmüyor.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI

Şen, sıcaklıkların ekim ayında da yüksek geçeceğine dikkat çekerek, "Ocak ayında 1-2 gün kar yağma olasılığı İstanbul'da göreceğiz. Yani yerde tutar mı tutmaz mı? Ama havada göreceğiz büyük bir ihtimalle. Dolayısıyla bu senenin kışını da bu şekilde geçireceğiz gibi geliyor" değerlendirmesi yaptı.

Sonraki Haber