İstanbul’da peluşmatik makinesinden hediye kazanamayınca olanlar oldu

İstanbul Pendik’te bulunan bir büfede 1 TL atılıp başta pelüş oyuncak olmak üzere birçok hediye vaadiyle oyun oynatan makinelerdan hediye kazanmak isteyen iki arkadaş hırslarına yenik düştü. Telefonu alamayınca makinenin camını kırıp telefonu alan ikili için hırsızlık suçuyla soruşturma açıldı.

İstanbul’da iki arkadaş oyuncak makinesinden hediye kazanmaya çalışırken hırslarına yenik düştü.

İlginç olayın adresi Pendik’te yer alan bir büfe oldu. Sabah Gazetesi'nin haberine göre; 29 Nisan akşamında büfeye ait 1 TL ile çalışan oyun makinesından hediye almaya çalışan 2 arkadaş hırslarına kurban düştü. Çeşitli pelüş oyuncakların da verildiği makinesinden hedeflerini büyük tutan 20 yaşındaki Ahmet E. ve Hasan K., telefon kazanmak için çok uğraştı.

Eğlenirken danslar bile etti. Hedeflerine zaman zaman çok yaklaşan ikili telefonu alamayınca akıl almaz bir yola başvurdu. Makinenin camını aralayıp kıran ve telefonu alan şüpheliler kaçmaya başladı. Telefon kutusunun boş çıkması ve hırsızlık anonsunun ardından yakalanmalarıyla birlikte şoke oldular.

“TELEFONU KAZANMAYA ÇOK ÇALIŞTIM ANCAK MAKİNE VERMEDİ”

Olayla ilgili "hırsızlık" suçundan soruşturma başlatan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, hem oyun oynarken hırsızlık yapan arkadaşların hem de büfe sahibinin ifadesini aldı.

Telefonu kazanmak için çok fazla uğraştığını söyleyen Hasan K., "Kazandım ancak sabitlenmişti ve makine bana onu vermedi. 3 tane makine vardı.

Sağ taraftakinin camı biraz aralıktı. Aralıktan telefonu düşürmek için uğraştığım esnada cam kırıldı. İçerden bağırma sesi duyunca korkup telefonu da alıp arkadaşımla kaçtım. Pişmanım" dedi. Ahmet E. ise oyun makinesini görünce gidip oynadıklarını ancak arkadaşının telefonu kazanmak için çok uğraştığını ve makineye sabitlenen ürünün kazanılmasına rağmen verilmediğini iddia etti.

“ÇALINAN TELEFON KUTUSU BOŞTUR”

Büfe sahibi Sedat Ş. ise olay günü büfeyi bir arkadaşına emanet ettiğini, olayı duyar duymaz büfeye geldiğini söyledi. Makinenin kırılan camı nedeniyle 3 bin lira zararının olduğunu belirten büfe sahibi aslında kendisini şüpheli yapacak bir ifade de verdi. "Çalınan telefon kutusu boştur" dedi.

“DOLANDIRICILIK SUÇU OLUŞTU”

Bu ifadenin ardından savcılık, hediye kazanılsa dahi kutu içinin boş olması nedeniyle telefonun alınamayacağını ve bu durumun da "dolandırıcılık" suçunu oluşturduğunu belirtti.

Büfe sahibinin şüpheli olarak ifadesinin alınmasına karar verdi. Savcılık ayrıca emniyete yazdığı yazıda oyun makinesi hakkında çarpıcı değerlendirmeler de yaptı.

Ayrıca para atıldığında çoğunlukla karşılığında makinenin bir şey vermediğinin de altını çizerek, bu durumun kumar sayılacağını ve konuyla ilgili ayrıntılı araştırma yapılarak sonucunun savcılığa bildirilmesini istedi.

Sonraki Haber