İstanbul’da suç örgütüne yönelik operasyon! Operasyonun görüntüleri ortaya çıktı: 131 kişi gözaltına alınmıştı

İstanbul'da organize suç örgütüne yönelik bu sabah gerçekleştirilen operasyonda 161 şüpheliden 131'inin gözaltına alındığını bildirdi. Suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonun yeni görüntüleri ortaya çıktı.

This browser does not support the video element.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da 50'ncisi yapılan 'Kökünü Kurutma' operasyonun ardından açıklamalarda bulundu. Soylu açıklamasında, kırmızı bültenle aranırken aylar önce İtalya'da yakalanan suç örgütü lideri Barış Boyun'un yönettiği şebekeye yönelik bu sabah İstanbul'da operasyon düzenlendiğini açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, Barış Boyun örgütünün söz konusu eylemleri para karşılığı yaptığı, şebekeye yeni üyeler kazandırmak için sosyal medyayı aktif kullandıkları, şüphelilerin daha önce terör de dahil olmak üzere farklı suçlara karışmış kişiler olduğu belirtildi.

 Anadolu’nun çeşitli illerinden ikna edilen 20-25 yaş arası gençlerin de İstanbul’a getirilerek çete adına çeşitli suçlarda kullanıldığı belirtilirken; operasyonun yeni görüntüleri de ortaya çıktı.

Sonraki Haber