İstanbul'da maskeler denizde yüzüyor!

Normalleşme süreci içinde sokakları dolduran vatandaşlar, aynı zamanda büyük bir çevre kirliliğine neden oldu. Karaköy sahilinde yüzen maske ve eldivenler kirliliği gözler önüne serdi.

Korona virüs tedbirleri kapsamında sahiller parklar ve piknik alanları ziyarete kapatılmıştı. Kısıtlamaların kaldırılmasının ardından vatandaşların sıcak havalarda vakit geçirdiği bu alanlar tekrar ziyarete açıldı.

Kısıtlamanın sürdüğü tarihler arasında temizlenen ve adeta kendine gelen doğal güzelliklerde yeniden eski günleri hatırlatan görüntüler yaşanmaya başladı. Bazı belediyeler de kendi bilmezlerin çevreyi kirletmesine sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.
İşte geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin değişik noktalarından gelen ve kimsenin normalleşmesini, istemeyeceği çevre kirliliği haberlerinden sadece bazıları: 

KARAKÖY SAHİLİ ÇÖP İÇİNDE

Karaköy sahil şeridinde kıyıya vuran çöplerin oluşturduğu kirlilik kameralara yansıdı.

Haberin Devamı

Beyoğlu Karaköy Sahilinde deniz üzerinde biriken çöp tabakaları görenlerin tepkisine neden oldu. İstanbul Boğazını kullanan gemilerden ve çevredeki insanlar tarafından atılan çöplerin kıyıya vurmasıyla Karaköy Sahili’nde çirkin görüntüler oluştu. İstanbul Boğazı üzerinde oluşan kirlilik sebebiyle deniz anası sayısında da artış yaşandı. 

OKSİJEN DEPOSU YAYLA, ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ

Niğde’nin Ulukışla İlçesi Bolkar Dağları eteklerinde bulunan 2 bin 500 rakımlı Meydan Yaylası, vatandaşların piknik sonrası bıraktıkları atıklar nedeniyle çöp yığınlarıyla doldu.

Haberin Devamı

Ulukışla ilçesinde, birbirinden güzel çiçekler, ters lale ve karlı dağ manzaraları nedeniyle bölgenin en çok tercih edilen mesire alanı olan Meydan Yaylası, hafta sonunda piknikçilerin akınına uğradı. Karlı bölgede mangal yapan piknikçilerin gün sonunda bıraktıkları atıklar ise doğa harikası bölgeyi çöplüğe çevirdi. Dünyanın tek ötmeyen Toros Kurbağasının yaşadığı arazideki çevre kirliliğine büyük tepki gösteren Adana Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü (PRODOSS) Başkanı Mehmet Yakut, bölgenin kontrol altına alınmasını, görevlilerin bulundurulmasını ve girişin paralı olmasını istedi. 

DOĞA HARİKASINA ÇÖPLERİNİ GETİRİP BIRAKIYORLAR

Antalya'da ormanın içindeki Kocaçay Şelalesi, manzarasıyla görsel bir şölen sunuyor.

Şelaleye gelen bazı ziyaretçilerin arkasında  bıraktığı çöpler ise doğaseverlerin tepkisini çekiyor.

Sonraki Haber