Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Üsküdar ve Ümraniye… Saat verildi, büyük risk var. Olumsuzluklara karşı dikkatli olun

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Şen, yağışların boğaz çevresi Anadolu yakası ve Anadolu yakasının kuzeyinde risk yaratabileceğini kaydetti. Bu nedenle Adalar, Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye, Üsküdarlıların dikkatli olmaları gerekiyor.

Marmara Bölgesi’ne Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası beraberinde yağış da getirdi. Bu kapsamda Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İBB AKOM’un yaptığı uyarılar sonrası mega kent İstanbul’a yağış geldi.

İstanbul’da kuvvetli olacak yağışlara karşı uzmanlardan da uyarılar da gelmeye devam ediyor. Bu doğrultuda meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla vatandaşları yağışlara karşı uyardı.

ANADOLU YAKASI’NDA RİSK VAR

Şen, kuvvetli yağışların olumsuzluklar yaratabileceğini belirterek, boğaz çevresi, Anadolu yakası ve Anadolu yakasının kuzeyinde risk olduğuna dikkat çekti. Bu nedenle Adalar, Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar’da yaşayanların dikkatli olmaları gerekiyor.

KUVVETLİ YAĞMUR OLUMSUZLUKLAR YARATABİLİR

Şen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Bu gece (cumayı cumartesiye bağlayan) ve sabaha karşı İstanbul’da kuvvetli yağmur olumsuzluklar yaratabilir. Özellikle boğaz çevresi, Anadolu yakası ve Anadolu yakasının kuzeyinde risk var.”

Sonraki Haber