Kadın girişimciler buluşacak

Avrupa ve Orta Asya’dan yüzlerce küçük işletmeden kadın girişimciler, Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Birimi’nin düzenlediği ‘Kadın Girişimcilik Fuarı’nda buluşacak.

Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Birimi’nin 27, 28 ve 29 Nisan tarihlerinde sanal olarak düzenleyeceği “Kadın Girişimcilik Fuarı” kapılarını açmaya hazrılanıyor. Avrupa ve Orta Asya’dan yüzlerce küçük işletmeyi küresel şirket ve yatırımcılarla bir araya getirecek fuar, kadın girişimcilerin iş planları hazırlamalarına, işletmelerin pazar ve karlarını artırmalarına destek olacak.

İş sahibi kadınların dörtte birinin işlerini kaybettiği bir bölgede, koronavirüs salgının yıkıcı etkisine karşı Japon hükümetinin finans desteğiyle BM Kadın Birimi tarafından düzenlenen Fuar, kadın girişimcilerin, ulusal ve uluslararası şirketler, yatırımcılar ve mentorlarla bağlantı kurarak, pazarlama fikirlerini ve işletmelerini bir üst seviyeye yükseltmelerine yardımcı olacak. 

Fuarla ilgili konuşan BM Kadın Birimi Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Alia El-Yassir “Kadınların işlettiği mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler, erkeklerin işlettiği şirketlere kıyasla daha düşük kar marjlı sektörlerde yer aldığından veya karantina kısıtlamasından etkilenen sektörlerde daha yoğun bulunduğundan, Covid-19 kadın girişimcileri ortantısız olarak etkiledi. Kadın girişimciliğini artırmak ve kadınları ekonomik olarak güçlendirmek BM Kadın Birimi için çok önemli bir öncelik” dedi.

Fuar boyunca, markalaşmadan kitlesel fonlamaya, e-ticaret ve yatırımcı sunumuna kadar geniş bir alanda 6 “birlikte yaratım” oturumları gerçekleştirilecek. Fuar’ın “Bağlan ve Yarat” adlı aşamasında ise, girişimciler ürünlerini tanıtacak, yeni fikirler tasarlayıp deneyimleyerek iş planlarını nasıl geliştireceklerini öğrenecek, küresel şirketler ve yatırımcılarla tanışacak. Özel sektörden katılımcılar da işletmelerinin değer zinciri içinde nasıl daha fazla kadın girişimciye yer verecekleri konusunda görüşlerini paylaşacak.

Üç gün boyunca network fırsatı da sunacak olan Fuar’da, network çalışmalarının gücü konusunda kısa bir oturum ve birebir hızlı network imkanları yer alacak. Sanal etkinlik boyunca, girişimciler ve partner şirketler, Fuar’daki online stantlarında işletmeleri hakkında detaylı tanıtım da yapabilecek.

Fuar sonrasında girişimciler, iş planları ve ürün fikirlerine yönelik iş sunumlarının geliştirilmesi ve detaylı düzenlenmesi konusunda profesyonel koçluk hizmeti de alacak.

Fuar’da 23’ten fazla sektörden işletme yer alacak. Türkiye’den 18 farklı sektörden 132 kadın girişimci katılıyor. Fuar’da yer alacak kadın girişimcilerin çoğunluğu giyim, moda ve perakende sektörlerinden olurken, eğitim, öğrenim, gıda ürünleri, tarım ve üretim endüstrilerinden de girişimler bulunuyor. Fuar’a şu ana kadar 15’ten fazla şirket partner olarak kayıt yaptırdı.

Gazeteciler, kadın girişimcilerin ve özel sektör partnerlerinin işletmelerini, ürünlerini ve hizmetlerini sunacakları sanal pazara erişim sağlayabilecekler.

Fuar hakkında bilgi için TIKLAYINIZ...

Sonraki Haber