Prof. Dr. Mehmet Öz, koronavirüsten korunmanın 8 yolunu açıkladı!

Dünyaca ünlü Kalp Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, koronavirüsten korunmanın yollarını sıraladı.

This browser does not support the video element.

ABD’de ‘sağlık gurusu’ olarak ün kazanan, dünyaca ünlü Kalp Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin olarak bazı bilgiler paylaştı.

Öz, “Bu virüsten kaçış yok arkadaşlar. İstisnasız hepimiz yakalanacağız. Ama ne kadar geç yakalanırsak o kadar iyi. Aşısı bulunsa bile mutasyona her uğradığında aşı işlevini kaybedecek. Grip aşıları da öyledir. Sizi sadece geçmiş senelerin grip virüslerinden korur. Yenilerinden değil. Yani tam koruma sağlamaz. Tam koruma her zaman için bağışıklık sisteminizdir” ifadelerini kullandı.

"Belki fark etmedik"

Her sene dünyada yarım milyar insan grip virüsüne yakalandığından bahseden Öz, “koronavirüsler (SARS, MERS vb.) ile de yaşamaya alışacağız tabii MERS ile belki 1000 yıl sonra” diyen Öz, insan vücudunun bu virüslere karşı bağışıklık kazandığını belirtti.

Mehmet Öz, “Sadede gelirsem, dediğim gibi hepimiz bu virüse yakalanacağız. Hatta belki birçoğumuz yakalandı bile ama fark etmedi. Ve hatta hastalığı da atlattı. Vücudu virüsle yaşamaya çoktan alıştı ya da virüs o vücutta yaşayamadı ve başka konaklara geçti” diyen Öz, virüslere karşı vücut direncine dikkati çekti.

Öncelik vücut direnci

Prof. Dr. Mehmet Öz, bağışıklık sistemi güçlendirmek için şu önerilerde bulundu:

“Öncelik vücut direnci. Spor ve hareket. Sonrası beslenme. Özellikle meyve sebzeler ile daha spesifik şeyler, mesela sarımsak, yoğurt, kefir, yeşil çay vb. Sonrası ise besin takviyeleri. Özellikle C vitamini, çinko, beta glukanlar (1.3 ve 1.6) ve kara mürver ekstresi. Meyve sebzeler ve takviyeler eğer kendinize de dikkat ederseniz bu günleri atlatmanızı sağlayabilir. Çünkü bağışıklık sistemini çok dirençli hale getiriyorlar.”

Son olarak Doktor Öz, şu önerilerde bulundu:

1 – Kendinizi karantinaya alın. Virüsle en geç temas edenler en şanslıları olacak.
2 – Hijyen. Olabildiğince temizliğe dikkat edin.
3 – Meyve sebze yiyin.
4 – Bağışıklığa iyi gelen sarımsak, kefir, yoğurt gibi besinler tüketin.
5 – Bağışıklığa çok iyi gelen besin takviyeleri ve vitaminler alın. Örnek: Beta glukanlar, C vitamini, çinko, kara mürver ekstresi vb.
6 – Hareket edin ve evinizde spor yapın.
7 – Sigarayı bırakın.
8 – Bol su için.