Kanatlarıyla yangınlara kalkan oluyor! Orman yangınlarında aktif olarak görev alıyor: NEFES, toplam 210 saat uçuş gerçekleştirdi: TUSAŞ tarafından üretildi

OGM’nin bu yıl envanterine giren envanterine bu yıl giren ve isimlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği "Otağ" adlı ileri görüş sistemlerine sahip yangın yönetim uçağı ile "Nefes" isimli 2,5 ton gece gündüz su atabilen helikopter orman yangınlarda aktif görev alıyor.

Bu yıl, 19'u fiilen görevde, 2'si rezerv olmak üzere 21 yangın söndürme uçağı ve 63'ü fiilen görevde, 31'i de rezerv güç olmak üzere toplamda 94 helikopter, orman yangınlarına müdahale ederken su atar hava araçlarının yanında idari olarak da 6 helikopter ve 2 uçak ile 8 İHA bulunuyor.

GECE GÖRÜŞ ÖZELLİĞİNE SAHİP

Orman Genel Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, kurum, hava gücünü arttırmak için her yıl değişik sınıf ve kategorilerde helikopter ve uçak alımı planlıyor.

TUSAŞ tarafından üretilen ve "Nefes" ismi verilen üstün özelliklere sahip T70 su atar helikopter bu sezon yangınlarla mücadelede kullanılmaya başlandı. Gece görüş özelliğine sahip ve 2,5 ton su atabilen helikopter, bu yıl Yunanistan'daki de dahil katıldığı yangınlarda toplam 210 saat uçuş gerçekleştirdi.

Sonraki Haber