Kanlı Ay Tutulması milyonları mest edecek! Ay Tutulması etkileri neler, Türkiye'den izlenecek mi? 28 Ekim Kanlı Ay Tutulması saat kaçta başlayacak?

Gökyüzünde yaşanan olaylarla yakından ilgilenen vatandaşlar, uzun zamandır Ekim ayında gerçekleşecek olan Kanlı Ay Tutulması'nı merakla bekliyordu. 28 Ekim Cumartesi günü itibariyle, eşsiz bir görüntü sunacak olan tutulmaya son saatler kaldı. Yılın ikinci tutulması heyecanla bekleniyor. Peki, Kanlı Ay Tutulması ne zaman, bugün mü? 28 Ekim Ay Tutulması saat kaçta gerçekleşecek, etkileri neler, Türkiye'den izlenecek mi? İşte tüm ayrıntılar...

Bu sene, yılın ilk ay tutulması Mayıs ayında gerçekleşmişti. Kandilli Rasathanesi'nin belirlediği verilere göre 2023 senesinin ikinci tutulmasına sadece saatler kaldı. Tutulma, dünyanın dört bir yanında heyecanla bekleniyor. Gökyüzüyle ilgili olaylarla ilgilenen vatandaşlar, ''Ay tutulması ne zaman?'' sorusunu soruyor. Önemli doğa olaylarından biri olan tutulma, milyonlarca insanın dikkatini çekiyor. Tutulmanın dünyaya ve bize olan etkilerini merak edenler, ''Ay tutulması etkileri neler?'' sorusuna yanıt arıyor. Gökbilimci ve astrologlara göre, tutulmanın birçok etkisi bulunuyor.

İşte, ''Ay tutulması saat kaçta?'' sorusu ve daha fazlasının yanıtı...

YILIN İKİNCİ TUTULMASI

Parçalı Ay Tutulması olarak da bilinen tutulma, 2023 senesinin ikinci tutulması olacak. Bu eşsiz doğa olayı, dünyanın birçok yerinden izleyen insanlara mükemmel bir manzara sunacak. Yaklaşık 2 saat boyunca izlenebilen tutulma için heyecanl bekleyiş başladı.

Ayrıntılar şu şekilde: