Kars, Erzincan, Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Erzurum’da ortaya çıkıyor! Kendi türünü bile afiyetle yiyor

Türkiye'de yaşayan ilginç hayvanlardan biri de "boynuzlu engerek" yılanları... Genellikle Kuzeydoğu ve Güneydoğu Anadolu illerimizde görülen bu yılan türü, kendi türüyle bile beslenmesiyle biliniyor.

Coğrafi açıdan hayli gelişmiş olan Türkiye'de birbirinden farklı ilginç hayvanlar var. Bu hayvanlar arasından bazıları ise oldukça korkutucu. İşte o hayvanlardan biri "boynuzlu engerek" olarak bilinen yılan türü. 

Engerekgiller familyasından bir yılan türü olan boynuzlu engerek, sırt bölgesinden gri, sarı ve kahverengi renklerindedir. Baş kısımlarında boynuza benzeyen küçük bir çıkıntı bulunmaktadır. Eylül-Ekim aylarından Mart-Nisan aylarına kadar kış uykusuna yatan boynuzlu engerek yılanının boyu genel olarak 50-60 cm kadardır.

KUMLU BÖLGELERDE YAŞIYOR

Üst çenelerinin ön tarafında zehir dişleri bulunmaktadır. Zehirli olan boynuzlu engerek yılanı, Türkiye’de genellikle kumlu bölgelerde yaşamaktadır. Çalılık ve taşlık bölgelerde de görülebilmektedir. Trakya, Batı, Doğu, Kuzeydoğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde dağılım göstermektedir.

KENDİ TÜRÜNÜ BİLE YİYOR

Bu yılanlar küçük hayvan grubu ile beslenirler hatta diğer yılan türlerini bile yerler.

Sonraki Haber