Karşıyaka orman yangını giderek büyüyor! Hayvan barınakları ve yerleşim yerleri risk altında... Acil tahliye gerekli

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın da etkisi ile giderek büyüyerek yerleşim yerlerine kadar geldi. Yüzlerce hayvanın yaşam alanı olan hayvan barınaklarına kadar gelen yangın korku ve paniğe neden oldu. Hayvan severler sosyal medya hesaplarından gönüllülere yardım çağrısında bulundu. Yangın bölgesindeki bazı köy ve evlerde tahliye çalışmasına başlandı.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bulunan bir ormanda başlayan yangın giderek büyüyerek önce hayvan barınaklarını daha sonra ise yerleşim yerlerine kadar gelip dayandı. Ekiplerin havadan ve karadan müdahale ettiği yangın her geçen saat daha da büyüyerek yüzlerce hayvanın yaşam alanı olan barınaklara kadar sirayet etti. Hayvan severler sosyal medya hesaplarından gönüllülere yardım çağrısında bulundu. Yangın bölgesindeki bazı köy ve evlerde tahliye çalışmasına başlandı. 

YERLEŞİM YERLERİNE KADAR ULAŞTI

Öte yandan yangın, çevrede bulunan bazı evlere sıçradı. Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin tüm müdahalelerine rağmen yangının sıçradığı birkaç ev yanarak kül oldu. O anlar dron ile havadan görüntülendi. Can kaybının ise olmadığı belirtildi.

TAKVİYE EKİP İSTENDİ

Henüz sebebi belirlenemeyen yangına, 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile havadan ve karadan müdahale sürüyor.

İZMİR'DE BİR BÖLGE DAHA YANIYOR!

İzmir'in Ödemiş ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın da söndürülmeye çalışılıyor. İhbar üzerine, bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi.

Yangın söndürme çalışmalarına helikopter ve uçak desteği de sağlandı. Ekiplerin çalışması sürüyor.

Sonraki Haber