Kavurucu sıcakların en büyük kurtarıcısı! Uzmanlar üstüne basa basa uyarıyor! Dikkatli kullanılmazsa hastalıklara yol açıyor! İşte dikkat etmeniz gerekenler

Özellikle yaz sıcaklarının etkisini çok fazla hissettirdiği, çöl sıcaklarının etkili olduğu bu günlerde klimalar günlük hayatımızda önemli bir yeri tutarken, klimaların doğru şekilde kullanılmamasının sağlık sorunlarına yol açabileceği uzmanlar tarafından belirtiliyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, vatandaşlara klimaların doğru kullanılması ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Klimaların sıcak havaların etkisiyle oluşturabilecek sorunlar ile ilgili uyarılarda bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü yaz sıcaklarında klimasız olmadığını ama klimada bazı sağlık sorunlarının yaşanabildiğini ve klimaların doğru kullanılması gerektiğini söyledi. Klimaların öncelikle bakımlarının düzenli yapılması ve filtrelerinin değiştirilmesi gerektiğinin altını çizen Özlü, "Odayı aniden çok düşük sıcaklığa kadar soğutmamak, kademeli olarak ve zamana yayarak soğutmak gerekiyor. Onun dışında; ideal olarak oda sıcaklığı 21 ile 25 derece arasındadır. Yani dereceyi bu sıcaklıkların altına düşürmemek gerekir. 17, 16, 14 gibi derecelere düşürülüyor bazen. Bu dereceler sağlık açısından olumlu sıcaklık değerleri değil.