Kayseri'de eğitim uçağı düştü! Acı haber geldi! 2 pilot şehit oldu!

Kayseri'de SF-260D tipi bir eğitim uçağı düştü. Kazada iki pilot şehit oldu. Öte yandan uçağın düşme görüntüleri ortaya çıktı. Şehit olan pilotların kimlikleri de belli oldu.

This browser does not support the video element.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kayseri'de Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait SF-260D tipi bir eğitim uçağının henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığını ve arama-kurtarma çalışmalarının başladığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Kayseri 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi bir eğitim uçağımız henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Arama kurtarma çalışmalarına başlanmıştır" denildi.

İKİ PİLOT ŞEHİT OLDU

Haberin Devamı

MSB'den daha sonra gelen açıklamada acı haber duyuruldu. Kazada iki pilotun şehit olduğu duyuruldu. Şehit olan pilotların Uğur Yıldız ve Gökhan Özen olduğunu belirlendi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

ESKİŞEHİR’E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit Hava Pilot Gökhan Özen’in acı haberi İzmir’de yaşayan eşi Şeyma Özen ile Eskişehir Tepebaşı ilçesine Şeker Mahallesi’ndeki oturan ailesine verildi. Baba Mehmet Özen gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine de Türk bayrakları asıldı.

Haberin Devamı

İzmir Çiğli 2‘nci Ana Jet Hava Üssü’nde görevli olan şehit Hava Albay Pilot Gökhan Özen’in bir süre önce Kayseri’ye görevlendirildiği öğrenildi. Annesi Zarife Özen’in 1978 yılında vefat ettiği, şehit Gökhan Özen’in de ailenin 3 çocuğundan biri olduğu belirtildi.

KAYSERİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili Kayseri Valiliği'nden yapılan açıklamada; "Salı günü saat 10:00 sıralarında, Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi bir eğitim uçağı, henüz bilinmeyen bir nedenle Kocasinan İlçesi Hasanarpa Mahallesi yakınlarında düşmüştür. Arama kurtarma çalışmalarına başlanmıştır. Eğitim uçağında görevli iki askeri personelimiz (pilot) maalesef şehit olmuştur." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

YERLİKAYA'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kayseri’deki 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait eğitim uçağımız kaza kırıma uğramış, kazada 2 pilotumuz şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, Kahraman Ordumuza ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamı âli olsun" dedi.

Sonraki Haber