Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın adaylığına ilişkin açıklama! "İtiraz edebileceğiniz hiçbir yer yok"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili sorulan soruya, "Diyelim ki ses çıkardık nereye gidecek? YSK'ya. O üyeleri atayan kim Erdoğan. Verdiği karara kim itiraz edecek? İtiraz edeceğin hiçbir yer yok." yanıtını verdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İzmit'te ilin ilk belediye Başkanı Leyla Atakan adına kurulan kütüphanenin açılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili soruya yanıt veren Kılıçdaroğlu, bu konuda itiraz etmemesinin nedenini açıkladı.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’ün aktardığına göre; Kılıçdaroğlu, "Diyelim ki ses çıkardık nereye gidecek? Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK). O üyeleri atayan kim Erdoğan. Verdiği karara kim itiraz edecek? İtiraz edeceğin hiçbir yer yok." dedi.

Karara, Anayasa Mahkemesinin bile bakmadığını belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Hatırlarsanız İstanbul seçimlerinde aynı zarfın içerisine 4 tane oy pusulası koyuyorsunuz. Efendim 3'ü doğru 1'i yanlış. Talimat geldi de onun için yaptılar. Dolayısıyla bizim Erdoğan'ın aday olup olmamasına kilitlenmek gibi bir düşüncemiz yok."

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday olup olmayacağına kilitlenmediklerini vurgulayarak, "Erdoğan, aday olur veya olmaz ama biz sandık güvenliğini sağlayarak seçimi almak ve Türkiye'yi demokrasi eksenine getirmek istiyoruz. Altı liderin hedefi o" dedi.

Sonraki Haber