Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik davası: 31 Ocak'a ertelendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in "Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olmamakla birlikte yardım", "zincirleme şekilde hakaret", "kamu görevlisine alenen hakaret" ve "silahlı terör örgütü propagandası" suçlarından yargılanmasına devam edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in, "Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olmamakla birlikte yardım", "zincirleme şekilde hakaret", "kamu görevlisine alenen hakaret" ve "silahlı terör örgütü propagandası" suçlarından yargılanmasına devam edildi.

Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Çelik ve avukatı katıldı. Duruşmayı CHP'li bazı milletvekilleri de izledi.

Mahkeme Başkanı dava dosyasına gelen evrakı okuduktan sonra tanık dinleneceğini bildirdi.

Tanık K.M.U, Konya Asliye Hukuk Mahkemesinde görevliyken FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandığını, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanıp örgüte dair bildiklerini anlattığını ifade etti.

Sanık Çelik'i KHK ile kapatılan Yargıçlar ve Savcılar Birliğinde (YARSAV) görev yaptığı dönemden tanığını, Çelik'in kendisi o dönem "paralelci" diye yaftaladığını ifade eden K.M.U, "YARSAV'da yedek üyeydim. Asil üye olmama karşı çıktı, tartıştık istifa etti. Sanığın FETÖ ile bağlantısı yoktur, olsa bilirdim." ifadelerini kullandı.

Tanık beyanına karşı söz alan Çelik, YARSAV'da görev yaptığı dönemden K.M.U'yu tanıdığını, "O dönem 'Bu şahıs FETÖ'cü olabilir, yönetime almayalım' dedim. Yaşanan bazı tartışmalar sonucunda birlikten ayrıldım." dedi

Avukat beyanının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, dosyanın esasa ilişkin mütalaasını hazırlaması için savcılığa gönderilmesine hükmetti.

Duruşma 31 Ocak'a ertelendi.

SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün avukatlık yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 15 Eylül 2017'de gözaltına alınan, 28 Eylül 2017'de adli kontrol kararıyla serbest bırakılan ve dosyası yetkisizlik kararıyla Ankara'ya gönderilen Çelik, "terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım", "zincirleme şekilde hakaret", "kamu görevlisine alenen hakaret" ve silahlı terör örgütü propagandası" suçlarından 11 yıl 11 aydan 40 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

İddianamede, Çelik'in kullandığı belirtilen "celalcelik2" adlı Twitter hesabından Mart 2014'te, o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içeren, FETÖ üyelerinin kullandığı terimleri kullanarak yaptığı paylaşımlarla "kamu görevlisine hakaret" suçunu işlediği kaydediliyor.

Çelik'in FETÖ'ye ait bazı kanalların kapatılmasının ardından 2015'te Digitürk üyeliğini iptal ettirdiği belirtilen iddianamede, Çelik'in FETÖ'nün kontrolüne geçmesi nedeniyle KHK ile kapatılan YARSAV'a da 2014'te 17 bin lira bağış yaptığı ifade ediliyor.

Çelik'in "FETÖ üyeliği"nden haklarında soruşturma yürütülen çok sayıda kişiyle irtibatı olduğu öne sürülen iddianamede, MİT tırları durdurulmadan, 19 Ekim 2013'te Twitter'dan, örgütün amacı doğrultusunda ve "MİT'in terör örgütlerine silah gönderdiği" algısını oluşturacak şekilde paylaşımda bulunduğu ve "FETÖ'nün propagandasını yapma" suçunu işlediği savunuluyor.

Sonraki Haber