Kilis'e roket mermisi düştü! Karşılık verildiği iddiasına jet açıklama geldi

Kilis'teki mayınlı bölgeye düşen roket mermisi yangına neden oldu. Güvenlik kaynakları, Suriye tarafındaki çatışmadan seken bir roketin mayınlı araziye düştüğünü açıklarken Türk Silahlı Kuvvetleri'nin karşılık verdiği yönündeki iddiaları yalanladı. tv100 muhabiri Ozan Ulaş Caymaz da olay nedeniyle herhangi bir can kaybı olmadığını bildirdi. Öte yandan Kilis Valiliği de bir açıklama yaptı.

This browser does not support the video element.

Kilis'teki mayınlı bölgeye roket mermisi düştü. Olay sonrası bölgede yangın çıktı. tv100 muhabiri Ozan Ulaş Caymaz, Kübra Par ile Farklı Açılar programına telefon bağlantısıyla katılarak gelişme hakkında bilgi verdi.

SURİYE'DEKİ GRUPLAR ARASINDAKİ ÇATIŞMADAN KAYNAKLANDI

Olayın, sınırın Suriye tarafındaki grupların çatışması sırasında yaşandığını belirten Caymaz, can ve mal kaybının olmadığını söyledi.

Caymaz ayrıca olayın yaşandığı yerin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekat bölgelerinin ortası olduğunu bildirirken Türk Silahlı Kuvvetleri'nin karşılık verdiğinin doğrulanmadığını vurguladı.

GÜVENLİK KAYNAKLARI: KARŞILIK VERİLDİĞİ DOĞRU DEĞİL

Güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamada ise "Hududun Suriye tarafında bir çatışmadan seken bir roket mayınlı araziye düşmüş ve yangın oluşmuştur. Birliklerimizin herhangi bir dahli yoktur. Karşılık da verildiği doğru değildir." denildi.

KİLİS VALİLİĞİ: GÖRÜNTÜLER SURİYE'YE AİT

Kilis Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün saat 17.53 sıralarında Kiliz Merkez Akıncı köyü karşısında bulunan Suriye sınırları içerisindeki bölgede 2 SMO grubu arasında çıkan çatışmada 1 RPG 7 roketi mayınlı alana isabet etmiş ve o bölgedeki bitki örtüsünde yangına neden olmuştur.

Sosyal medyada dolaşımda bulunan görüntüler sınırın Suriye tarafına aittir. Olayda Kilis'e yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmemiştir."

Sonraki Haber