'KOBİ’lerin Dijital ve Finansal Karnesi' çıkarıldı

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Paynet, 11 ilde cirosu 3 milyon liranın üstünde 1000 KOBİ ile görüşmelerin gerçekleştirildiği “KOBİ’lerin Dijital ve Finansal Karnesi” başlıklı araştırma sonuçlarını yayımladı.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Paynet, “KOBİ’lerin Dijital ve Finansal Karnesi” araştırma sonuçlarını yayımladı. 11 ilde cirosu 3 milyon liranın üstünde 1000 KOBİ'nin katılımı ile gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda, bir dijital olgunluk haritası çıkarıldı.

Araştırma sonuçlarına göre, koronavirüs salgını döneminin başından bu yana KOBİ’lerin yüzde
95’i dijital vizyon ve stratejiye, yüzde 96’sı ise organizasyon ve çalışan deneyimine yönelik bir
aksiyon almadığını belirtti. Dijital olgunluk düzeylerini üst olarak tanımlayan KOBİ’lerin oranı yüzde 16,7’de kalırken, alt olarak tanımlayanların oranı yüzde 28,4 oldu.

Sektör ölçeğinde bakıldığında ise hizmet ve sanayide faaliyet gösteren şirketlerin çoğunluğu, dijital olgunluk düzeyini orta olarak belirtti. Araştırmada ayrıca dijital olgunluk seviyesi ile finansal olgunluk seviyesi arasında pozitif korelasyon olduğu gözlendi.

Bu varsayıma göre finansal olgunluk düzeyi üst grupta yer alan şirketlerin yüzde 47,5’inin dijital olgunluğu da üst seviyede yer alırken, finansal olgunluğu alt kategoride olup dijital olgunluğu üst seviyede olan şirketlerin oranı yüzde 3,2’de kaldı.

Dijital olgunluğu üst seviyede olan şirketlerin yüzde 70,4’ünün, alt seviyede olan şirketlerin de yüzde 32,5’inin sosyal medya hesabı olduğu tespit edildi. Web sitesi kullanımı da üst grupta yüzde 63,5, alt grupta yüzde 37,3 olarak belirtildi.

Sonraki Haber