Kocaeli Şehir Hastanesi hizmete açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende konuştu: Bay bay Kemal sen hayatında böyle hastane gördün mü?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kocaeli Şehir Hastanesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuşuyor. Açılış töreninde Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, "Bay bay Kemal sen hayatında böyle hastane gördün mü? Bay Bay Kemal SGK'nın başındayken hastalar rehin alınır, oralarda ölürlerdi. Bunlara bu vatan teslim edilir mi? 5 koyunu güdemeyecek olanlara bu vatan teslim edilebilir mi?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Şehir Hastanesi ve yapımı yamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

Şu muhteşem katılıma bak. Bugün yine adı koca gönlü yüze Kocaeli'nin tüm güzel insanlarına selamlarımı gönderiyorum. Bay bay Kemal sen hayatında böyle hastane gördün mü? Bay Bay Kemal SGK'nın başındayken hastalar rehin alınır, oralarda ölürlerdi. Bunlara bu vatan teslim edilir mi? 5 koyunu güdemeyecek olanlara bu vatan teslim edilebilir mi?

"DİYABAKIR'DA VATANDAŞLARIMIZIN BİZE YAKARIŞLARINI GÖRDÜK"

Kandil'e, terör örgütüne bu ülke teslim edilir mi? Dün Diyarbakır'da idik. Orada vatandaşlarımızın bize yakarışlarını gördük. 'Ne olur bizi onların eline bırakmayın' dediler. Kandil, bizim Diyarbakır Annelerimizin yavrularını kaçırdı mı? Evet.

Şimdi Edirne'de olan bir Selo var ya, 51 Kürt kardeşimizi bunlar öldürdü mü? Hatta, bu gençlerin üzerinden arabayla geçtiler. Onlar da Kürt'tü. Hani siz Kürtlere kadir kıymet biçiyordunuz? Bunların derdi Kürt falan değil, onlar ne kadar Kürt'se biz o kadar Türk'üz. Biz Türküyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Abaza'sıyla tüm kardeşlerimizi seviyoruz.

Bugün Kocaeli Şehir Hastanemiz 1218 yatağıyla, deprem izolatörlü modern inşaatıyla... Şu anda bakıyorum iftihar ediyorum."

"ÜLKEMİZİN BÜYÜKŞEHİRLERİNİ BU HASTANELERLE DONATIYORUZ"

Parası olan vatandaşlarıma sesleniyorum; artık hastalarınızı Cleveland'a göndermeyin. Doktorsa onlardan geri değil. Muhteşem bir hastane. Ülkemizin büyükşehirlerini bu hastanelerle donatıyoruz. Şimdi İzmir var. Bayram öncesi açmaya çalışacağız.

Türkiye'yi sağlık alanında küresel bir cazibe merkezi haline dönüştürmeye kararlıyız. Yabancıların ülkemize olan ilgisi artıyor. Sağlık alanında kurduğumuz altyapının, sistem reformunu, insan gücünün kıymetini milletimiz gayet iyi biliyor.

HATAY'DA HASTAME 1,5 AY İÇERİSİNDE HİZMETE GİRECEK

Muhalefet her gün yeni bir yalan ile bu eserlere saldırmayı sürdürüyor. Hatay'da inşasına başladığımız hastanenin temelinden bir fotoğraf karesiyle bizi ters köşe yapmak isteyen bir kendini bilmez vardı. O hastane 1,5 ay içerisinde hizmete girecek. Bakalım dalgasını geçtikleri temelin üzerinde yükselen hastane açıldığında milletimizden özür dileme onuru gösterecek mi?

CHP Genel Başkanı'nın hayatının önemli bir bölümü şehir hastaneleriyle uğraşmakla geçti. Türkiye 6 Şubat depremlerinin yükünün altında devletinin gücü, insanlarının fedakarlığıyla ayağa kalktı. Sanıyorlar ki bu işler kendi kendine oluyor. Türkiye'nin 21 yılda elde ettiği demokrasi ve kalkınma kazanımlarına bakıp esip gürlüyorlar. Biz köhne düzeni değiştirdik.

Gözümüzü hedeflerden bir an ayırmadık.

Gençler ben de aşığım size. İnşallah ülkemizi tüm büyükşehirlerini bunun gibi hastanelerle donatıyoruz. Şimdi sırada İzmir var. İstanbul'da Çam Sakura muhteşem bir hastane. Kovidin olduğu dönemde Atatürk Havalimanına 45 günde hastane yaptık. Pakize Öz Hastanesi'ni yine 45 günde yaptık. Niye, benim insanıma bu yakışır da onun için. Türkiye'yi sağlık alanında küresel bir cazibe haline dönüştürmek de kararlıyız. Yabancıların ülkemize olan ilgisi de giderek artıyor. 

Muhalefet her gün yeni iftira ile bu eserlere saldırmayı sürdürüyor. Hatay'da hastane temel atma töreninde bir fotoğraf karesiyle bizi ters köşe yapmak isteyen vardı... O hastane 1 buçuk ay içinde hizmete girecek. Hastane hizmete girdiğinde özür dileyecekler mi?

İşte bugün yeni bir mücadelenin içindeyiz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun önüne türlü türlü engeller çıkarmak için uğraşıyorlar. Ne yaptılar bu muhalefet. 7'li bir masa kurdular kumar masası. Yetmedi tüm terör örgütleriyle anlaştılar. Dikkat edersiniz bu koalisyonda her şey var ama vatandaşa derman yok. Vizyon yok. Ne eğitimde ne sağlık da ne diplomasi de bunların yaptığı bir şey yok. Bunların millete herhangi vaatleri bulunmuyor. Tek yapacakları ortaklarına cumhurbaşkanlığı yardımcılığı koltuğu vermek. Hazineyi tam takır edip ülkeyi işçi memur maaşları ödeyemez hale getirmek. Bunlar bunu daha önce yaptı. Şu anda bir sözcüleri var ya otelde kapalı kapılar arkasında IMF ile görüştüler. Bir tanesi bir zamanlar bakanımdı, hatırlıyorsunuz değil mi?

“IMF’Yİ TÜRKİYE’DEN DEF ETTİK”

Davos'ta IMF'ın başındakiyle konuşuyoruz. Dedim ki IMF'nin başındaki zata bak dedim ikide bir Türkiye'ye adamlar gönderiyorsunuz. Türkiye'yi ben yönetiyorum siz değil. 2013'te ödemeyi bitirdik ve IMF'i Türkiye'den def ettik.23 buçuk milyon dolar olan IMF borcunu sıfırladık. MB'nin rezervi 27 buçuk milyar dolardı. 100 milyar doların üzerine Merkez Bankası'nın rezervi çıktı. Yaparsa Cumhur İttifakı yapar. Yaptıkları yatırımlar ülkenin büyümesine katkıda bulunanları bunlar rahatsız ederler.

Şimdi çıkıp bunlara itiraz edecekler. Büyükşehir belediyeleriniz ne yapıyor? İstanbul'da Ankara'da İzmir'de ne yaptılar? FETÖ'cülere PKK'lılara sizi devlete geri alacağız diye kendileri söz vermedi mi? Selo'yu çıkaracaklarmış, çocuk katilini çıkaracaklarmış. Benim milletim çocuk katilini dışarı çıkma sözü verenlerle beraber olur mu?

Ya biz devlet yönetiyoruz devlet. Sen bakkal dükkânı bile yönetmedin ya.

"ÜLKEYİ TEFECİLERE PAZARLIYOR"

Yurtdışından 300 milyar dolar getireceğim diye ülkeyi tefecilere pazarlamıyor mu? Sen hangi makamdasın da tefeciler bu parayı vereceğinin sözünü veriyor. 20 yıldır bu devleti yönetiyoruz. Sen bakkal dükkanı bile yönetmedin. Bu tefeciler alacakları için devletin gelirlerine el koyunca maaşları kim ödeyecek? Yatırımcılar köşelerine çekildiğinde yeni teknoloji tesislerini kim kuracak?

Mesele 14 Mayıs'ta milletimizin hangi siyaset dilini ve hangi siyasetçi modelini tercih edeceğidir. Bir yanda bizim eser ve hizmet siyaseti diğer yanda bay bay Kemal'in yıkım siyaseti var. Bir yanda Cumhur İttifakı diğer tarafta kumar masası var.

Sonraki Haber