Konya'da 5 büyüklüğünde korkutan deprem! Bakan Fahrettin Koca'dan açıklama geldi

AFAD, Konya'nın Selçuklu ilçesinde 5,0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremle ilgili olumsuz bir durumun yaşanmadığını belirtti.

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 18.06'da merkez üssü Konya'nın Selçuklu ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Yerin 7,24 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem konya ve ilçelerinden de hissedildi. Sarsıntı ile birlikte panik ve korku yaşayan vatandaşlar evlerinden çıktı. İlk belirlemelere göre depremde herhangi bir can kaybı, yaralanma veya yıkılan bir yapının olmadığı öğrenildi. 

BAKAN KOCA: OLUMSUZLUK YAŞANMADI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca depremle ilgili "Konya, Selçuklu ilçemizde gerçekleşen 5.0 büyüklüğünde depremde acil birimlerimize ulaşan bir olumsuzluk yaşanmadı. Memleketim, kadim şehir Konya'mıza geçmiş olsun." açıklamasını yaptı.

SAHA TARAMALARI SÜRÜYOR
Konya Valiliği "Herhangi bir olumsuz ihbar ulaşmamıştır. Saha taraması devam etmektedir. Depremi hisseden hemşehrilerimize geçmiş olsun" açıklamasını yaptı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA
AFAD Başkanı Yunus Sezer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Konya ilimiz Selçuklu ilçesinde saat 18.06’da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarım” ifadelerine yer verdi.

Sonraki Haber